Όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα αντιοξειδωτικά στοιχεία στην περιποίησή μας: καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες ευθύνονται για τις ρυτίδες που προκαλούνται από τον ήλιο, την ατμοσφαιρική ρύπανση και άλλους παράγοντες του περιβάλλοντος. Αρκετές έρευνες υποστηρίζουν ότι τα αντιοξειδωτικά στοιχεία είναι καθοριστικά στην εξέλιξη προβλημάτων του οργανισμού μας, μέρος αυτού και η επιδερμίδα μας. Κι ενώ τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης δε γράφουν ημερομηνία ανάλωσης, παρά διάρκεια ζωής, η τελευταία μπορεί να επεκταθεί ή να μειωθεί αρκετά αναλόγως τη σύσταση και τη συσκευασία. Πώς μπορούμε λοιπόν να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των προϊόντων;

Όσες κρέμες περιέχουν βιταμίνες Α, C και Ε, κατατάσσονται σε αυτή την κατηγορία.

Προστασία από τον ήλιο: ακριβώς όπως συμβαίνει μέσα στο σώμα μας, τα ενεργά συστατικά είναι ευαίσθητα στον ήλιο και τη ζέστη. Η ρετινόλη-Βιταμίνη Α, είναι από τα πιο σταθερά και διατηρήσιμα στοιχεία αλλά μεγάλο μέρος της αδρανοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με τον ήλιο. Συμπέρασμα: όσα προϊόντα περιέχουν βιταμίνη Α πρέπει να τα κρατάτε σε μέρος δροσερό και σκιερό, το ψυγείο είναι ιδανικό, και να τα εφαρμόζετε τις νυχτερινές ώρες μόνο! Η βιταμίνη C έχει αρκετά ασταθή και ευαίσθητη σύνθεση (L ασκορβικό οξύ) και θα πρέπει να εφαρμόζετε σε συνδυασμό με αντιηλιακό, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα όπως κηλίδες λόγω της υψηλής της οξύτητας.

Η συσκευασία: είναι καθοριστική όχι μόνο για να μη χάνουν τα συστατικά τη δραστικότητά τους αλλά και για να αποφεύγονται οι μολύνσεις. Για παράδειγμα, όσα προϊόντα περιέχονται σε βαζάκι είναι πολύ πιο εύκολο να αλλοιωθούν λόγω της άμεσης επαφής με τον αέρα άρα και πολύ πιο ευάλωτα σε μολύνσεις αφού κάθε φορά που τα χρησιμοποιούμε βάζουμε μέσα τα χέρια μας. Αντίθετα, όσα έχουν τη μικροσκοπική αντλία προφυλάσσονται πλήρως από τον αέρα και τα βακτήρια. Tip: μη βουτάτε για δεύτερη φορά το χέρι σας μέσα στα βαζάκια ώστε να παραμένει το προϊόν καθαρό από βακτήρια.

Ημερομηνία λήξης: πόσο διάστημα μπορούν τα αντιοξειδωτικά στοιχεία να αντέξουν χωρίς να χάσουν τις ιδιότητες τους; Αρχικά ακολουθήστε την ένδειξη χρονικού διαστήματος ζωής που αναγράφεται στη συσκευασία και τις οδηγίες φύλαξης. Όσο και να λατρεύετε ένα προϊόν, μη δημιουργείτε απόθεμα που θα είναι κλειστό στο ράφι σας για πολύ καιρό…Χρησιμοποιήστε πρώτα τελείως αυτό που έχετε ανοίξει και αντικαταστήστε το με ένα νέο, μόλις τελειώσει.

Θυμηθείτε ότι ένα προϊόν μπορεί να έχει λήξει πολύ πιο πριν από την αναγραφόμενη ημερομηνία, εάν δεν έχει αποθηκευτεί σωστά!

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook