Από τις ταινίες και τα κόμικς επιστημονικής φαντασίας, στη διάθεση των καταναλωτών στην... πραγματική ζωή. Ο λόγος για το πρώτο εμπορικό «jetpack», μιάς ατομικής πτητικης συσκευής- τεχνολογικού θαύματος, που έπειτα από 40 χρόνια ερευνών και μία επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση που διήρκεσε επτά λεπτά, σε μερικούς μήνες θα κυκλοφορήσει στην αγορά, κάνοντας το όνειρο αμέτρητων ανθρώπων πραγματικότητα.

Σχεδιασμένο με τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ασφαλείας και έχοντας τη δυνατότητα να πετάξει με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα μέχρι και 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, το Martin Jetpack, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, στη μέγιστη ταχύτητά του έχει αυτονομία 50 χιλιομέτρων, που αναλογεί σε 30 λεπτά πτήσης.

Στην πρώτη του δοκιμή σε αεροπορικές επιδείξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συσκευή δεν κατάφερε να πετάξει για παραπάνω από 45 δευτερόλεπτα και σε ύψος μόλις δύο μέτρων. Δεδομένης της τελευταίας επιτυχημένης δοκιμαστικής πτήσης, εκτιμάται ότι το Martin Jetpack θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέχρι το τέλος τους χρόνου στην «τσουχτερή» τιμή των 56.000 ευρώ.

Αν σε αυτή συνυπολογίσει κανείς και τον όγκο των καυσίμων που θα καταναλώνει η δίλιτρη 200 ίππων μηχανή του jetpack, η αγορά για πολλούς μάλλον θα καθυστερήσει.