Η Mitsubishi παρουσίασε δύο νέα μοντέλα στην κατηγορία των «minivan», τα eK Wagon και eK Custom, με 3κύλινδρο κινητήρα μέχρι 69 ίππους, τα οποία θα παρέχουν ευκολία στις αστικές μετακινήσεις και πρακτικότητα.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, σε συνεργασία με τη Nissan λανσάρισε δύο νέα μοντέλα, τα eK Wagon και eK Custom, τα οποία διαφέρουν ελάχιστα σχεδιαστικά, τόσο εξωτερικά, όσο κι εσωτερικά, ενώ χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα.

Η κοινή εξωτερική τους λοιπόν εμφάνιση διακρίνεται από το αυξημένο ύψος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη αξιοποίηση χώρων, αφού μιλάμε για «wagon» εκδόσεις, αλλά και μια ικανοποιητική αεροδυναμική, για καλές επιδόσεις.

Το ek Custom, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, διαφέρει ελάχιστα από το Wagon, έχοντας μια πιο επιθετική μάσκα με μεγαλύτερη γρίλια και λεπτότερους προβολείς.

Το εσωτερικό τους από την άλλη, είναι λιτό και χρηστικό, διαθέτοντας πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στις επιπλέον επιλογές εξοπλισμού ανήκουν το button εκκίνησης, κάμερα οπισθοπορείας κι ένα σύστημα πολυμέσων με Navi και GPS.

Επιπλέον η νέα γενιά των «wagon» έχουν σαφή προσανατολισμό στις αστικές μετακινήσεις, για αυτό δίνουν έμφαση στην οικονομία καυσίμου. Έτσι θα χρησιμοποιούν έναν 3κύλινδρο κινητήρα 49 ίππων και 59 Nm ροπής ή έναν υπερτροφοδοτούμενο 64 ίππων και 98 Nm ροπής. Παράλληλα, ανεξαρτήτως του μοτέρ, που θα «φοράνε», θα συνδυάζονται και με ένα κιβώτιο CVT, καθώς και (προαιρετικά) με σύστημα τετρακίνησης.

Καταληκτικά, τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα ήδη στην Ιαπωνία και αναμένεται η κυκλοφορία τους στην Ευρώπη, το προσεχές διάστημα.

\"\"

\"\"

\"\"

 

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook