Κατάληψη έχουν κάνει στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του κρατικού καναλιού οι οποίοι σε πολύ υψηλούς τόνους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση όπως δεν έχει σημειωθεί ποτέ σε δημόσια τηλεόραση.

«Η ΕΡΤ πρέπει να γίνει το δικό μας Πολυτεχνείο», διαμηνύουν οι υπάλληλοι, που δηλώνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν ανοιχτή τη δημόσια τηλεόραση.

«Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι παίρνουν όσα οι 36 σύμβουλοι και το προσωπικό ειδικών θέσεων που ορίστηκαν από την κυβέρνηση που μίλησε για διαφάνεια. Δεν είναι ένα κανάλι, δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε στην Αθήνα», ήταν η απάντηση των δημοσιογράφων στην ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου.

Ακόμη, επεσήμαναν πως στην ΕΡΤ είχε μπει Εισαγγελέας και απηύθυναν έκκληση στον υπουργό «να ξεσκονιστούν οι φάκελοι αυτοί, να δούμε πού πήγαιναν όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα, γιατί σίγουρα δεν τα έπαιρναν οι εργαζόμενοι. Οσοι βλέπετε μπροστά στις κάμερες και όσοι εργάζονται πίσω από αυτές παίρνουν το πολύ 1.200 ευρώ. Χωρίς υπερωρίες και σαββατοκύριακα».

Παράλληλα, απαντώντας στις αναφορές του κ. Κεδίκογλου για αδιαφάνεια και σπατάλη στην ΕΡΤ, επεσήμαναν πως «αυτά τα καταγγέλλουμε τόσα χρόνια. Αυτό δεν μας συγχωρούν τα συμφέροντα».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook