Τελευταία ενημέρωση 14:10


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ (δείτε και εδώ)

«Σιγή» έχει πέσει από τις 11:15 το βράδυ της Τρίτης στη συχνότητα των καναλιών της ΕΡΤ μετά την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Όμως οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της δημόσιας τηλεόρασης παρά τις απειλές για αυτόφωρο συνεχίζουν - έστω μετ' εμποδίων - να «βγάζουν» εικόνα στον αέρα μέσω Διαδικτύου.

Δείτε την εκπομπή των εργαζομένων
Λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης, σύμφωνα με ό,τι μεταδόθηκε από το συνεχιζόμενο πρόγραμμα των εργαζομένων, ειδοποίησε πως το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πρέπει να εκκενωθεί.

Τόνισε πως το κτίριο αποτελεί δημόσια περιουσία, ότι η παρουσία των εργαζομένων θεωρείται κατάληψη και πως όσοι δεν συμμορφωθούν με την εντολή θα πάνε στο αυτόφωρο.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις που από νωρίς ήταν έξω από τα στούντιο της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη ενημέρωσαν όσους βρίσκονται μέσα στο κτίριο πως πρέπει να εξέλθουν ειδάλλως τα ΜΑΤ θα εισέβαλλαν στο κτίριο για να συλλάβουν όσους βρίσκονται μέσα.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που μετέδιδαν ζωντανά από το Ραδιομέγαρο ανέφεραν λίγο πριν τις 04:00 ότι ενημερώθηκαν ότι καταφθάνει στο κτίριο εισαγγελέας.

Παράλληλα μετέδεσαν πληροφορίες που διακινούνται και αναφέρουν ότι όσοι δεν εγκαταλείψουν τα κτίρια των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και περάσουν αυτόφωρο δεν θα λάβουν την αποζημίωση και δεν θα έχουν δικαιώμα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί για τη στελέχωση της νέας δημόσιας τηλεόρασης που θα συσταθεί.

Ώρα 5.30: Τα συνθήματα συνεχίζονται στην ΕΡΤ

Αδιάκοπα συνεχίζεται η διαμαρτυρία των εργαζομένων στην ΕΡΤ, επί της Λ. Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή.

Παρακολουθήστε πλάνα από το ραδιομέγαρο: