Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της οποίας συζητείται και και το ξαφνικό \”λουκέτο\” στην ΕΡΤ που έχει προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και πολιτικό αναβρασμό.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι ραγδαίες εξελίξεις στην Δημόσια Τηλεόραση αλλά και οι ριγμοί που δημιουργούν στην κυβερνητική συνοχή μεταφέρθηκαν στο κοινοβούλιο.

Tα κόμματα της αντιπολίτευσης επισήμαναν ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει την δεδηλωμένη ενώ το κλίμα έντασης μέσα στο οποίο διεξάγεται η συνεδρίαση ανάγκασε το προεδρείο σε διακοπή των εργασιών προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση της νομοθετικής πράξης

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που προβλέπει το κλείσιμο ΔΕΚΟ και φορέων και της κοινής υπουργικής απόφασης για την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, με αυτό τον τρόπο «αποκαθίσταται η υπηρεσία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία της οποίας επιβάλλεται από το άρθρο 15 του Συντάγματος, η δημοκρατική ανάγκη για αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτικά προγράμματα, αλλά και από αδήριτους εθνικούς λόγους ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των απομακρυσμένων περιοχών και του εγκατεσπαρμένου νησιωτικού χώρου, καθώς και των πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων μεταναστών – ομογενών σε όλα τα σημεία του ορίζοντα».

ΚΚΕ: Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Νωρίετα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της προκλητικής και αντιλαϊκής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία οδηγούνται σε κλείσιμο δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, με πρώτη στη σειρά την ΕΡΤ, και χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο.

Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση κατέθεσε ο Καμμένος -Είπε όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, αλλά προσέκρουσαν στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών η πρόταση απορρίφθηκε από το προεδρείο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης αρνήθηκε να συμπράξει με τους Ανεξάρτητους Ελληνες για να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών και να κατατεθεί πρόταση μομφής στην κυβέρνηση.

«Την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση θα την κάνει ο λαός» ήταν η δήλωση του κ. Λαφαζάνη στην ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook