Ανησυχία έχει προκληθεί στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς μέχρι τώρα η αποστολή των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων περνά μέσα από το σύστημα της ΕΡΤ.

Σήμερα στις 17.00 διενεργούνται οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ημερησίων και εσπερινών γενικών λυκείων.

Οι εξετάσεις θα δοθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στην Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία-Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας έχει στη διάθεσή του δύο εναλλακτικούς τρόπους για τη μετάδοση των θεμάτων και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες δοκιμές προκειμένου να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Διαβεβαιώσεις για τις εξετάσεις του Σαββάτου στην Κρήτη

Το Σάββατο οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα διαγωνιστούν στην Κρήτη, στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών.

Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει δημιουργηθεί πλήθος ερωτηματικών για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αποστολή των θεμάτων, αφού μέχρι σήμερα η διαδικασία γινόταν μέσω των συστημάτων της ΕΤ1 πανελλαδικά.

Μιλώντας στο Flashnews.gr o προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κανδαράκης, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη διαξαγωγή των εξετάσεων του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον κ. Κανδαράκη, τα θέματα θα ληφθούν με σήμα μέσω εναλλακτικού τρόπου τρόπου μετάδοσης από τον ΟΤΕ. Ήδη μάλιστα, όπως είπε στο Flashnews.gr έχουν γίνει δοκιμές με επιτυχώς και θα γίνουν και άλλες δοκιμές μέχρι το Σάββατο.

Όπως διαβεβαιώνει ο προϊστάμενος της Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους υποψηφίους που θα δώσουν κανονικά το ειδικό μάθημα των αγγλικών το Σάββατο.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook