«Είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή.

«Είναι αίτημα να έχουμε μια ΕΡΤ ανεξάρτητη και απογαλακτισμένη από την πολιτική εξουσία. Είμαστε συνεπώς υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ αλλά με την ΕΡΤ εν λειτουργία» δήλωσε.

«Το μαύρισμα της οθόνης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Ταυτιζόμαστε με το φρόνημα του ελληνικού λαού, με το φρόνημα του ελληνισμού» είπε.

«Υπάρχει μία εθνική ανάγκη, η οποία δεν εξασφαλίζεται με τετελεσμένα γεγονότα» είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η συζήτηση στο Κοινοβούλιο δεν μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής, καθώς το σήμα του διεκόπη.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι η πτώση του σήματος της ΕΡΤ έχει ως αποτέλεσμα να διακόπτεται και η μετάδοση του προγράμματος του ΡΙΚ στην Ελλάδα, η δορυφορική εκπομπή, αλλά και η μετάδοση ξένων σταθμών.

Υπάρχει θέμα θεσμικής λειτουργίας και ζήτημα δημοκρατίας, τόνισε, χαρακτηρίζοντας καταλύτη αυτό που συνέβη στην ΕΡΤ.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διαταράξει την πολιτική σταθερότητα. Κάποιοι άλλοι το έκαναν αυτό. Πολιτική σταθερότητα σημαίνει καθαρή προγραμματική συμφωνία. Μπορούμε να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο κυβέρνησης συνεργασίας εθνικής ανάγκης αλλά αυτή δεν αντιμετωπίζεται με συγκαλύψεις, με μονομερείς ενέργειες, με τετελεσμένα» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το κόμμα του έκανε τη «μεγάλη τιμή» στον κ. Σαμαρά να αποδεχθεί να είναι πρωθυπουργός. «Να είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που δεν είναι μονοκομματική κυβέρνηση η οποία ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους, αλλά μια κυβέρνηση που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη θεσμική ισοτιμία ανεξαρτήτως του συσχετισμού δυνάμεων» πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα ούτε υπευθυνότητας ούτε αποφασιστικότητας και αν κάποιοι νομίζουν ότι φοβάται το ΠΑΣΟΚ για δημοσκοπικούς δήθεν λόγους έχουν τραγικό λάθος.

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές. Πιέσεις, απειλές, σενάρια εκβιασμοί και μυθεύματα περί του τι ήξεραν οι αρχηγοί, basta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

in.gr