Οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο είναι μια από τις περιοχές όπου η κυβέρνηση έχει κάνει τα λιγότερα, αναφέρουν οι Financial Times στο editorial στο οποίο αναφέρεται εκτενώς στο ζήτημα της ΕΡΤ.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων πως η έλλειψη αποδοτικότητας της ΕΡΤ είναι κραυγαλέο παράδειγμα για τα όσα έχουν πάει στραβά στον ελληνικό δημόσιο τομέα.

«Ήταν δύσκολο να απολυθούν οι εργαζόμενοι, γιατί προστατεύονταν υπερβολικά. Τα σωματεία ολιγωρούσαν με το σχέδιο αναδιοργάνωσης, μην αφήνοντας στην κυβέρνηση άλλη λύση παρά το «λουκέτο» στην γηραιά ραδιοτηλεόραση», τονίζεται στο βασικό άρθρο των Financial Times.

Ακόμη, υπογραμμίζεται πως η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ λήφθηκε με οικονομικά κριτήρια και ότι «μια νέα, πιο μικρή κρατική εταιρία τηλεοπτικών και άλλων μεταδόσεων αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του καλοκαιριού».

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, είναι μια από τις περιοχές όπου η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τα λιγότερα, ενώ η τρόικα περιμένει περικοπές 4.000 θέσεων εργασίας ως τέλη του έτους.

«Οι περικοπές των θέσεων εργασίας σήμερα, δεν χρειάζονται μόνο για να βοηθήσουν την κυβερνητική οικονομική στρατηγική. Είναι προϋπόθεση για να κάνει πάλι αύριο προσλήψεις ο δημόσιος τομέας», σημειώνει χαρακτηριστικά το βασικό άρθρο των FT.

Καταλήγοντας σημειώνει πως η τρόικα έχει δίκιο να ζητά από τον έλληνα πρωθυπουργό να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε, αλλά καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για μείωση του δημόσιου χρέους, η τρόικα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για δύσκολο δρόμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook