Την άμεση εκπομπή της νέας δημόσιας τηλεόρασης προτείνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με σημερινή του δήλωση ρίχνοντας το \”γάντι\” για τις περαιτέρω εξελίξεις στου δύο κυβερνητικούς του εταίρους.

Οι προτάσεις Σαμαρά για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.

3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας.

\”Η ΕΡΤ ήταν γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα\”

Σφοδρή επίθεση εναντίον των δυνάμεων που θέλουν να κρατήσουν την χώρα στο παρελθόν και να ανατρέψουν την μεταρρυθμιστική δυναμική, αλλά και εναντίον των συντεχνιών που έχουν μετατρέψει την ΕΡΤ σε σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ ως φασιστική και ο κ. Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης και τώρα που την φτιάχνουμε τους έπιασε ο πόνος, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο 9ο τακτικό συνέδριο ΟΝΝΕΔ.

Οι ιδέες μας κοιτάνε το αύριο οι δικές τους προσπαθούν να διασώσουν το χθες, πρόσθεσε σημειώνοντας πως για να υπερασπιστείς δικαιότατα κοινωνίας, πρέπει να καταργήσεις προνόμια λίγων.

Η ΕΡΤ, συνέχισε, ήταν γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα που θα τα μάθει ο λαός.

Διαβάστε ορισμένα αποσπάσματα από την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ:

«11 εβδομάδας απεργίας γι αυτό θρηνούν; Για ποια ποιοτική ενημέρωση μιλούν; Αυτή που την έλεγαν απαξιωμένη;. Τόσο υποκρισία;. Οι ιδέες μας κοιτάνε το αύριο

Οταν μιλούν για δικαιώματα εννοούν προνόμια Τα δικαιώματα ιερά ωφελούνται όλοι. Τα προνόμια μόνο λίγοι σε βάρος των πολλών. Είναι καιρός να το πούμε καθαρά για να υπερασπιστείς τα δικαιώματα της κοινωνίας πρέπει να καταργήσεις τα προνόμια των λίγων, των επιτήδειων.

Δεν είναι παραταξιακή η μεταρρύθμιση. Αγκαλιάζει το σύνολο του ελληνικού λαού, για αυτό δεν μπορούν μερικοί να το καταπιούν. Ξέρουμε ότι πρέπει να γίνουν θυσίες. Φροντίστε να γίνουν αλλαγές. Μπορείτε συγκρουστείτε ή φοβάστε.

Σύμβολο αδιαφάνειας, σπατάλης. Το έλεγαν κι εκείνοι μέχρι χθες. Προσπάθησαν να τον εξυγιάνουν, αλλά στάθηκε αδύνατο. Γιατί άραγε ήταν αδύνατο. Κάθε φορά που κάποιος προσπαθούσε συν η συντεχνία των βολεμένων. Είχαμε μια ΕΡΤ γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα. Ηδη ο εισαγγελέας κατά της διαφθοράς έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για την ΕΡΤ. Αυτή η ΕΡΤ είναι αμαρτωλή και θέλουμε να δημιουργήσουμε σύγχρονη. Τέλος προνόμια, αδιαφάνεια, σπατάλη.

Πρέπει η κοινωνία να τις στηρίξει. Να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του λαού. Και τα κότσια και τη βούληση να τα βάλεις με τους προνομιούχους με τις συντεχνίες

Εμείς ενώνουμε δεν τους διχάζουμε τους Ελληνες. Ζητάμε κάτι που είναι καλό για όλους και οι άλλοι πασχίζουν να δώσουν κι άλλα προνόμια. Συζητάμε με όλους, εκείνοι αποκλείσουν αντίθετη άποψη. Διαστρεβλώνουν, βρίζουν. Δεν φοβόμαστε διαφωνία. Εμείς δεν βρίζουμε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Δεν έχουμε εκδικητικότητα. Είπαμε πως θα αποζημιωθούν όλοι και θα μπορούν να επαναπροσληφθούν με κριτήρια ΑΣΕΠ. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. Ο κόσμος είναι μαζί μας και περιμένει δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα.

Ο λόγος που κυριαρχούμε είναι γιατί εμπιστευόμαστε τη νεολαία.

Αλλοι τσακώνονται και για τις συνιστώσες τους. Δεν έχουν δημοκρατική συνοχή.

Παλιότερα ίσως να μην ήταν ρεαλιστικό, τώρα είναι. Εχουμε πολιτικό πλεονέκτημα συσπειρώνουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας. Εμάς πιστεύουν όλοι όσοι θέλουν αλλαγές.

Μεταρρυθμίσεις θα γίνουν με νέα δυναμική .Δες μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε συμβιβασμούς.

Μπορούμε να βρούμε λύση για να ξεκινήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα ο νέος οργανισμός. Να υπάρξει ακόμα και μεταβατική περίοδος για να ξεκινήσουν άμεσα οι μεταδόσεις. Να γίνει… φυγή προς τα εμπρός, όχι προς τα πίσω, όχι με τα σύμβολα του χθες.

ΕΝΤΟΛΉ να τα αλλάξουμε όλα, τα κάστρα της αδιαφάνειας που έφεραν την Ελλάδα στην κρίση. Αυτή την εντολή δεν την αλλάζουμε. Τα κόμματα χάνουν τη λάμψη τους και όλοι εμπνέονται από την πατρίδα που είναι το μεγάλο πλεονέκτημα για κάθε Έλληνα».

Οι εταίροι σήκωσαν μπαϊράκι

video από real.gr/iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook