«Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ. Θα βρεθεί κοινή γλώσσα με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση», τονίζει o κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο Σίμος Κεδίκογλου τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της», ενώ ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξει η ΝΕΡΙΤ, δηλώνει ότι «πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα».

Όσο για το αν έρχονται λουκέτα και για άλλους προβληματικούς οργανισμούς, δηλώνει ότι «η περίπτωση της ΕΡΤ είναι αρκετά ιδιαίτερη δεν υπάρχει ανάλογή της» και κληθείς να σχολιάσει αν η κίνηση ήταν απόφαση απελπισίας της κυβέρνησης εξομολογείται: «Η απόφαση είχε ληφθεί νωρίτερα και ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη γιατί έπρεπε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθητών στα γενικά μαθήματα».

«Επρεπε να γίνει η επανεκκίνηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι Ελληνες αξίζουν μια καλύτερη, πλήρως ανταποδοτική, κατοχυρωμένα ανεξάρτητη, σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση», λέει.

Ρωτήθηκε και για το τι άλλαξε από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση και δήλωνε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ θα απαξίωνε τη δημόσια περιουσία. «Επειτα από ένα χρόνο κυβερνητικής εμπειρίας, έγινε σαφές ότι οι δομικές στρεβλώσεις, οι κανονιστικοί παραλογισμοί και τα απαρχαιωμένα συντεχνιακά προνόμια καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε ουσιαστική παρέμβαση εν λειτουργία. Οσο για την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης δεν την απέδωσα σε δημοσιεύματα αλλά στις συνεχείς αδικαιολόγητες σκοταδιστικές απεργίες που κήρυττε η ΕΣΗΕΑ με προφανέστατες κομματικές σκοπιμότητες», απάντησε.

Ο Σίμος Κεδίκογλου απαντά και στις καταγγελίες εργαζομένων της ΕΤ3 ότι και ο ίδιος έκανε προσλήψεις, δηλώνοντας: «Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούσαν διαδικασίες ανανέωσης συμβάσεων που είχαν αποφασιστεί πριν αναλάβει η κυβέρνηση και με παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ μου ζητήθηκε η επικύρωσή τους. Είναι προφανές ότι δεν είχα καμία σχέση».

Οσο για το αν είχε σχέση με τις προσλήψεις της Αθήνας, ξεκαθαρίζει: «Υπήρχαν αντικαταστάσεις σε συμβούλους και σε προσωπικό ειδικών και πάντως ο αριθμός τους περιορίστηκε».


iefimerida στη Real News