Νέες δηλώσεις για το θέμα της ΕΡΤ έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος για το ζήτημα της ΕΡΤ, κατά τη συνέντευξη Τύπου του «Φόρουμ Ευρωπαίων Προοδευτικών» στο Παρίσι.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω στους συναδέλφους μου γύρω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η βίαιη διακοπή της εκπομπής της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θέτει ένα ζήτημα δημοκρατίας, ένα ζήτημα θεσμικό. Και θέτει, επίσης, ένα πρόβλημα που αφορά τη λειτουργία και την προγραμματική βάση της κυβέρνησης συνεργασίας που είναι μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Συμμετέχουμε ως σοσιαλιστικό κόμμα στην κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους εθνικής υπευθυνότητας, ευρωπαϊκής υπευθυνότητας, για λόγους υπευθυνότητας απέναντι στον ελληνικό λαό, γιατί σεβόμαστε τις θυσίες του λαού μας, και έχουμε το καθήκον να προτείνουμε μία λύση στέρεη, χωρίς εξτρεμισμούς, που να δίνει προοπτική, αν έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε την ευρωπαϊκή αντίληψη σε ό,τι την λιτότητα, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα προσαρμογής», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους του, όπως είπε, για την άμεση θετική τους αντίδραση. «Και κυρίως θα πρέπει να σημειώσω ιδιαιτέρως την εξαιρετική επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του κ. Μάρτιν Σουλτς στον Έλληνα πρωθυπουργό, γιατί ο Μάρτιν Σούλτς, ως εκπρόσωπος του ανώτατου ευρωπαϊκού κοινοβουλευτικού οργάνου, έθεσε το πρόβλημα της δημοκρατικής νομιμότητας και επίσης το θέμα της δημοκρατικής δεοντολογίας», είπε.

«Πρέπει να σεβόμαστε τον πλουραλισμό, πρέπει να σεβόμαστε τις βάσεις των δημοκρατικών αξιών μας, όχι μόνο το πρόγραμμα προσαρμογής. Δεν είναι μόνος σκοπός η αντοχή της οικονομίας, αλλά επίσης ο σεβασμός της δημοκρατικής πολιτικής και πολιτιστικής ατμόσφαιρας που είναι απολύτως συνώνυμη με την Ευρώπη. Γιατί για μας, η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα εγχείρημα οικονομικό είναι κυρίως ένα εγχείρημα κοινωνικό, ένα εγχείρημα ποιότητας των αξιών, ένα εγχείρημα ιστορικό και πολιτιστικό», κατέληξε.


real.gr