Ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Σενετάκης, με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι ιδιοκτησία καμίας κυβέρνησης. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος και καμίας συνδικαλιστικής ηγεσίας. Η δημόσια τηλεόραση είναι περιουσία του ελληνικού λαού.

Είναι το μέσο για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και βήμα για ένα ανοικτό και δημοκρατικό διάλογο. Είναι πρεσβευτής μιας Ελλάδας που ανακτά την αξιοπιστία της στο εξωτερικό και επαναπροσδιορίζει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη. Είναι ο δεσμός με την ελληνική διασπορά. Είναι η φωνή της ελληνικής περιφέρειας.

Με αυτή την αντίληψη, η κυβέρνηση τόλμησε ό,τι δεν τόλμησε καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν. Να εκσυγχρονίσει τη δημόσια τηλεόραση στα πρότυπα των πιο επιτυχημένων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών του κόσμου. Να βάλει τα θεμέλια μιας αξιοκρατικής και ακομμάτιστης δημόσιας τηλεόρασης.

Ως νέοι βουλευτές, έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες που αξιώνουν μια δημόσια τηλεόραση που θα προσφέρει το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, να στηρίξουμε τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη “νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση”.

Έχουμε χρέος να εγγυηθούμε ότι η νέα προσπάθεια δεν θα αποτελέσει τη θλιβερή επανάληψη του χθες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook