Η Opel προχώρησε στο απαραίτητο φρεσκάρισμα του Insignia, τόσο σχεδιαστικά, όσο κυρίως στα μηχανικά του σύνολα, όπου παρατηρούνται οι σημαντικότερες αλλαγές.

Στο εμπρός μέρος του ανανεωμένου Opel Insignia την παράσταση κλέβει η νέα μάσκα της Opel, τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα και οι νέοι προφυλακτήρες.

Σε ό,τι αφορά στο πίσω μέρος, είναι σαφείς οι αναφορές στο Cascada, δίνοντας μια ακόμη πιο σπορτίφ πινελιά στο μεσαίο οικογενειακό της γερμανικής εταιρείας.

Στο εσωτερικό του είναι ευδιάκριτες οι αισθητικές επεμβάσεις που έχουν λάβει χώρα, με το νέο πίνακα οργάνων, την κεντρική κονσόλα με τους λιγότερους διακόπτες από την τωρινή και το νέο σύστημα infotainment, το νέο τιμόνι και τη χρήση ποιοτικότερων υλικών.Τα πλέον σημαντικά νέα έρχονται από τον τομέα των μηχανικών συνόλων που θα κινούν το ανανεωμένο Opel Insignia, καθώς περιλαμβάνουν το 2λιτρο diesel απόδοσης 120 και 140 ίππων, ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις καταναλώνει μόλις 3,7 λτ./ 100 χλμ. και εκπέμπει 99 γρ./ χλμ. διοξειδίου του άνθρακα! Διαθέσιμος θα είναι και ο 2λιτρος BiTurbo CDTI, με απόδοση 195 ίππων και 400 Nm ροπής.

Σε ό,τι αφορά στους βενζινοκινητήρες, αναμένονται ο 1,6 SIDI και ο 2λιτρος SIDI απόδοσης 170 και 250 ίππων αντίστοιχα. Ανάλογα με την επιλογή του μηχανικού συνόλου, δίνεται η δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων με σύστημα Start/Stop ή αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Παράλληλα, διαθέσιμη θα είναι και μια έκδοση LPG, με τον 1,4 Turbo κινητήρα βενζίνης των 140 ίππων, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου Insignia θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη στη Φρανκφούρτη.

autotriti.gr