Ο διευθύνων της Fox Filmed Entertainment, Jim Gianopulos, τιμήθηκε με το Humanitarian Award (ανθρωπιστικό βραβείο) από το Simon Wiesenthal Center την Τρίτη το βράδυ κατά τη διάρκεια του ετήσιου Εθνικού Δείπνου -Αφιέρωμα στο Μπέβερλι Χιλς, στην Καλιφόρνια.

Ο Jim Gianopulos έγινε ο μοναδικός Διευθύνων σύμβουλος της Fox Filmed Entertainment την χρονιά που μας πέρασε. Ενώ το βραβείο -ένα Μενορά μέσα σε μια γυάλινη προθήκη- το έλαβε από τον παραγωγό ταινιών και Διευθύνων Σύμβουλο της Dream Works Animation JeffreyKatzenberg.

“Αυτό πρόκειται να ταιριάξει σε ένα ελληνικό σπίτι” είπε ο Katzenberg κατά τη διάρκεια της τελετής.

Φέρνοντας στο φως τα επιτεύγματα του ελληνοαμερικανού και την προσφορά του σε πρωτοποριακές ταινίες , ανάμεσα στις οποίες και το “Avatar”, ο Katzenberg μίλησε παράλληλα για τον ανθρωπισμό του Jim Gianopulos.

Όλα τα κορυφαία στελέχη της Fox έδωσαν το παρόν προκειμένου να στηρίξουν τον Jim Gianopulos, ο οποίος όταν παρέλαβε το βραβείο μίλησε για την αφοσίωση του Simon Wiesenthal προς τιμήν των Εβραίων στο Ολοκαύτωμα.

“Το μήνυμά του θα πρέπει να είναι μια πρόσκληση για δράση για όλους μας“, όπως είπε ο Gianapulos, προσθέτοντας ότι “ειδικά για όσους από εμάς που ζούμε τη ζωή συχνά απομονωμένοι από τον πόνο των άλλων, όταν είναι εύκολο να στρέψουμε το βλέμμα μας μακριά και να ασχολούμαστε με την εργασία μας και τις οικογένειές μας και να προσποιούμαστε ότι δεν είναι δικό μας πρόβλημα.“

Το Simon Wiesenthal Centerείναι μια παγκόσμια εβραϊκή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτωνπου αντιμετωπίζει τον αντισημιτισμό, το μίσος και την τρομοκρατία, προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια, μαζί με το Ισραήλ, υπερασπίζεται την ασφάλεια των Εβραίωνσε όλο τον κόσμο, και διδάσκει τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος για τις μελλοντικές γενιές. Εκτός από το Μουσείο της Ανεκτικότητας, το κέντρο διαθέτει επίσης μαθήματα για το Ολοκαύτωμα, για παιδιά σχολικής ηλικίας σε όλη την Νότια Καλιφόρνια, ενώ σύντομα θα ανοίξει και ένα μουσείο στην Ιερουσαλήμ, και έχει ένα τμήμα της ταινίας -Μoria Films-που πήρε Όσκαρ ντοκιμαντέρ “The Long Way Home” και “Γενοκτονία”.

Το Εθνικό Δείπνο Αφιέρωμα εγείρει $ 2.2 εκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος, ποσό ρεκόρ για την εκδήλωση.

greekreporter.gr