Παράνομη έκρινε τη γενική απεργία που κήρυξαν για σήμερα στην Τουρκία δύο συνδικάτα -η Συνομοσπονδία Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK) και η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Εμπορικών Συνδικάτων (DISK)- ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Αίτημα της απεργίας ήταν ο τερματισμός της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα αστυνομικά μπλόκα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, η ρίψη δακρυγόνων και οι σποραδικές συγκρούσεις τη νύχτα προς Δευτέρα με τους ανυποχώρητους διαδηλωτές δείχνουν ξεκάθαρα πως η πόλωση δεν υποχωρεί μετά την -σχεδόν παραληρηματική- ομιλία Ερντογάν στη νέα πολυπληθή συγκέντρωση υποστηρικτών του.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση 441 άτομα σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι 56 άτομα κρατούνται στην πρωτεύουσα.

Πάντως, και σήμερα νωρίς το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια ενόψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων των συνδικάτων, υποστήριξαν ακτιβιστές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η αστυνομία χρησιμοποίησε και σήμερα δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος στην Άγκυρα και εμπόδισε χιλιάδες ακτιβιστές στην Κωνσταντινούπολη να πλησιάσουν στην πλατεία Ταξίμ.

Βάζουν χημικό πιπέρι στις αντλίες νερού

Εικόνες σοκ από την Τουρκία όπου το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται ότι έχει χάσει κάθε έλεγχο. Χημικά τα οποία προκαλούν εγκαύματα στους διαδηλωτές ρίχνουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκαλώντας σοκ σ΄ όλο το κόσμο. Η πληροφορία πως η αστυνομία έριξε χημικά μέσα στο νερό με το οποίο «απέκρουσε» τους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ επιβεβαιώθηκε από Τούρκους γιατρούς αναφέρει το iReport του CNN. Χημικά που μόλις έρθουν σε επαφή με το δέρμα προκαλούν εγκαύματα. Μέσω twitter κάνουν το γύρο του κόσμου φωτογραφίες από τα εγκαύματα που προκλήθηκαν στα σώματα διαδηλωτών. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. 

\"\"  \"\"

Παράλληλα στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν φωτογραφίες με αστυνομικούς να βάζουν κάποιες ουσίες στις υδροφόρες.

Ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης διέψευσε τις πληροφορίες όμως δεν ξεκαθάρισε το τι περιλαμβάνει το νερό. « Όσοι διαδίδουν πως γίνεται χρήση χημικών ψεύδονται, το νερό περιλαμβάνει κάποια φάρμακα όμως δεν είναι χημικές ουσίες».

Την απάντηση στο τι βάζουν οι αστυνομικοί στο νερό την δίνουν οι παρακάτω φωτογραφίες.

\"\"

Πρόκειται για το χημικό πιπέρι που παράγεται απο Τουρκική εταιρεία σε διάφορες συσκευασίες, όπως σε σπρέι πιπεριού για αυτοάμυνα ή σε 10κιλα για χρήση απο την αστυνομία και τον στρατό.

Δείτε εδώ την ιστοσελίδα της εταιρείας

Να σημειωθεί πως μέχρι χθες στην ιστοσελίδα υπήρχε και το δοχείο το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες και το οποίο έχει αφαιρεθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook