Δύο άνδρες και μία γυναίκα, στο Οχάιο των ΗΠΑ, κατηγορούνται από τις ομοσπονδιακές αρχές για δουλεία, αφού φέρεται ότι κρατούσαν αιχμάλωτες, παρά τη θέλησή τους, μία ανάπηρη γυναίκα και την κόρη της για τουλάχιστον δύο χρόνια, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα τρία άτομα φέρεται ότι απειλούσαν τη γυναίκα και την κόρη της με μεγάλα φίδια, ενώ τις ανάγκαζαν να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο όπου ένα ιγκουάνα ήταν εκτός γυάλας, προκειμένου να τις εκφοβίσουν ώστε να μη διαφύγουν.

Η μητέρα δεχόταν ξυλοδαρμούς και απειλές με όπλα, ενώ αναγκαζόταν να κάνει χειρωνακτικές εργασίες, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Αυτή και η κόρη της στερούνταν τροφής, ενώ απειλούνταν, εκτός από τα ερπετά και με μεγάλα σκυλιά ράτσας πίτμπουλ.

Ο Τζόρντι Κάλαχαν, 26 ετών, ο Ντάνιελ Μπράουν, 31 ετών και η Τζέσικα Χαντ, 31 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δουλεία και καταναγκαστική εργασία.

Ο Στίβεν Ντέτελμπακ, εισαγγελέας της πολιτείας του Οχάιο, δήλωσε ότι η υπόθεση αποτελεί υπενθύμιση πως η δουλεία υφίσταται ακόμα στις μέρες μας.

«Μία από τις βασικές αξίες του έθνους μας είναι η ελευθερία, ωστόσο αυτή η γυναίκα και το παιδί της στερήθηκαν την ελευθερία τους επί δύο ολόκληρα χρόνια», δήλωσε. «Τα θύματα υπέστησαν πράξεις βίας, απειλές ενώ ζούσαν υπό απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης».

Τα τρία άτομα εξανάγκαζαν τις δύο γυναίκες να τους καθαρίζουν το σπίτι, να τους πλένουν τα ρούχα, να κάνουν τα ψώνια καθώς και να φροντίζουν τα σκυλιά αλλά και τα ερπετά που υπήρχαν στο σπίτι.

Η Χαντ αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες ότι έκλεβε το μηνιαίο επίδομα αναπηρίας της γυναίκας.

protothema.gr