Η Κίνα αποτελεί την χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων στον κόσμο, μολονότι ο συνολικός αριθμός τους δεν έχει αποκαλυφθεί ποτέ.

Οι κινεζικές αρχές εκτέλεσαν σήμερα ένα άλλοτε σημαίνον τοπικό στέλεχος του Κομουνιστικό Κόμματος (ΚΚ) που κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό 11 ανηλίκων κοριτσιών, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της επιτροπής του ΚΚ Κίνας στην πόλη Γιονγκτσένγκ, στην κεντρική επαρχία Χενάν, είχε συλληφθεί το 2012 με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκων, υπενθύμισε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι αποδιδόμενες σ’ αυτόν πράξεις είχαν προκαλέσει οργή στην κινεζική κοινωνία, η οποία συχνά εξεγείρεται όταν αποκαλύπτονται εγκλήματα που προσάπτονται σε στελέχη του ΚΚ.

Ο κινεζικός Τύπος τελευταία έχει αναφερθεί σε πολλές περιπτώσεις παιδεραστίας και βιασμού ανηλίκων, αποκαλύψεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίσει την αυστηροποίηση του νόμου για την κακοποίηση ανηλίκων. Η Κίνα αποτελεί την χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων στον κόσμο, μολονότι ο συνολικός αριθμός τους δεν έχει αποκαλυφθεί ποτέ.

protothema.gr