Τελευταία ενημέρωση 12:15

Άνευ ουσιαστικού λόγου κινητοποιήθηκαν σήμερα απο τα ξημερώματα δεκάδες άνθρωποι – μέλη των ομάδων διάσωσης των Χανίων – αναζητώντας ένα νεαρό ζευγάρι Τσέχων, το οποίο επέδειξε μιαν εξοργιστική ανευθυνότητα.

Περίπου στις 11 το πρωί, το ζευγάρι των Τσέχων, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί και αναζητούντο απο ομάδες διάσωσης στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, επικοινώνησε με το κατάλυμα στο οποίο διέμενε και ανέφερε πως είναι καλά στην υγεία του και πως βρίσκεται στην περιοχή του Γκίγκιλου !!!

\”Μην ανησυχείτε, είμαστε καλά στην υγεία μας και βρισκόμαστε στον Γκίγκιλο\” είπε σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την σπιτονοικοκυρά του.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει άρδην την μεγάλη επιχείρηση που ήταν σε εξέλιξη απο τα ξημερώματα για τον εντοπισμό των δύο 25χρονων Τσέχων οι οποίοι θεωρούντο εξαφανισμένοι.

\"\"

Υπενθυμίζεται πως οι δύο 25χρονοι διέμεναν σε κατάλυμα στο Επανοχώρι Σελίνου και χθες το πρωί είπαν πως θα διασχίσουν το κοντινό φαράγγι της Αγ.Ειρήνης – το οποίο είναι επισκέψιμο με ασφάλεια και καταλήγει στην παραλία της Σούγιας.

Έφυγαν λοιπόν με ενοικιαστικό αυτοκίνητο, αλλά κάποια στιγμή αργά την νύχτα επικοινώνησαν απο το κινητό τους τηλέφωνο με την ιδιοκτήτρια του καταλύματος και είπαν πως είχαν χαθεί.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρχές και απο τα ξημερώματα ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση με την συνδρομή της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, εθελοντών  και κυρίως κατοίκων της περιοχής προκειμένου να εντοπιστούν.

Και ενώ δεκάδες άνθρωποι τους αναζητούσαν στο φαράγγι της Αγ.Ειρήνης, λίγο πριν τις 11 το πρωί, το ζευγάρι των Τσέχων τηλεφώνησε και πάλι στην ιδιοκτήτρια του καταλύματος και είπε πως είναι καλά και πως βρίσκονται στον Γκίγκιλο.

Μάλιστα είπαν πως θα επιστρέψουν μόνοι τους, ενώ το αυτοκίνητο το οποίο είχαν νοικιάσει βρέθηκε στον χώρο στάθμευσης του Ξυλόσκαλου, στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Όπως φαίνεται, το νεαρό ζευγάρι, μάλλον ξεκίνησε για το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και κατα λάθος βρέθηκε στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς (παρά του ότι βρίσκονται σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση), οπότε θεώρησε πως χάθηκε και έτσι ενημέρωσε αρχικά, είτε άλλαξε γνώμη και πήγε αλλού απο εκεί που είχε πει αρχικά πως θα πάει.

Το βέβαιο είναι πως δεν μπήκαν στο φαράγγι της Σαμαριάς, αλλά φαίνεται πως ανέβηκαν στον Γκίγκιλο, απο μονοπάτι που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Οι αρχές ζητούν πλήρη καταγραφή στοιχείων

Στο μεταξύ και προκειμένου να διευκολυνθεί η αναζήτηση τουριστών, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Χανίων απευθύνουν έκκληση προς όλους τους ιδιοκτήτες καταλυμμάτων, να κάνουν την πλήρη καταγραφή των στοιχείων των τουριστών που διαμένουν, ακόμη και τα στοιχεία του αυτοκινήτου – ενοικιαστικού ή μή.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook