Συμφωνία εν όψει στην νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων για το θέμα της ΕΡΤ, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί φαίνεται πως έχουν καταλήξει στην λειτουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από μεταβατικό φορέα. Κλειδί για την συμφωνία στην νέα συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης (20:30) αποτελεί ο αριθμός των εργαζομένων της ΕΡΤ που θα επαναπροσληφθούν με ολιγόμηνες συμβάσεις.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη το βράδυ της Τετάρτης, έχουν υποχωρήσει από την αρχική θέση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και μιλούν πλέον για λειτουργία της νέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχει υποχωρήσει στο θέμα του αριθμού των συμβασιούχων που θα επαναπροσληφθούν για λίγους μήνες από την ΕΡΤ, καθώς ενώ στην αρχή μιλούσε για λίγες εκατοντάδες, χτες έκανε λόγο για 1.200, και τώρα -κατά πληροφορίες- ενδέχεται να δεχθεί την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, πλην όσων δεν καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ (μουσικά σύνολα, Ραδιοτηλεόραση, κλπ).

Επίσης, φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία και για την επαναλειτουργία όλων των συχνοτήτων, καθώς και για την μετάδοση όλων των προγραμμάτων από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν εναρμονίσει τις θέσεις τους εν όψει της νέας συνάντησης το βράδυ της Πέμπτης, ενώ λίγες ώρες πριν συνεδριάζουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων.

Όπως γίνεται γνωστό από την Ιπποκράτους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσουν από τον κ. Βενιζέλο να μην υποχωρήσει στο θέμα της επαναπρόσληψης όλων των εργαζομένων με ολιγόμηνες συμβάσεις, κάτι που αποτελεί προαπαιτούμενο και για την ΔΗΜΑΡ.

Η ΔΗΜΑΡ ζητεί επίσης και την επαναλειτουργία όλων των συχνοτήτων και τη δημιουργία του ενδιάμεσου φορέα από μηδενική βάση.

Οι τρεις εταίροι έχουν έρθει -κατά πληροφορίες- σε συμφωνία για τη νέα προγραμματική συμφωνία, το συντονιστικό όργανο της κυβέρνησης, καθώς και τον ανασχηματισμό, που τοποθετείται χρονικά μετά το συνέδριο της ΝΔ στα τέλη Ιουνίου.


in.gr