Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάμβανα την πρωθυπουργία, τόνισα ότι έπρεπε να στηρίξουμε την Ελλάδα με ορίζοντα τετραετίας.

Πολλά άλλαξαν από πέρυσι, αυτό που προέχει είναι να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού. Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν με τα λάθη του παρελθόντος.

Έκανα προσπάθειες να στηριχθεί η ενότητα στην τρικομματική κυβέρνηση και να βρεθεί λύση. χθες υπήρξε συμφωνία στην λύση, να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ με άμεση αποκατάσταση λειτουργίας, ο διαχειριστής της δηλαδή το υπουργείο οικονομικών θα προσλάμβανε με τρίμηνες συμβάσεις τους εργαζόμενους και, σήμερα έμενε να προσδιορίσουμε πόσοι θα προσλαμβάνονταν.

Αυτό ήταν το μόνο θέμα που έμενε σε εκρεμμότητα. Είχαμε αποφασίσει να ψηφιστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο μέσα σε 10 μέρες και σε 2 μήνες να ολοκηρωθεί το νέο οργανωτικό σχήμα με τεχνικό σύμβουλο ξένο φορέα, το BBC με υφυπουργό από τα άλλα κόμματα.

Όπως ακούσατε και από τον κ. Βενιζέλο συμφώνησα σε όλα.

Σήμερα ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε έξω από το πλαίσιο και τη λογική αυτής της λύσης που χθες αποδέχθηκε και ζήτησε να επαναλειτουργήσει η καταργημένη ΕΡΤ και στο μέλλον κάποια στιγμή να δούμε τη λειτουργία.

Ζήτησε δηλαδή να ξανακάνουμε αυτό που επιχειρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν πέτυχε.

Το μαύρο από τις κρατικές συχνότητες θα φύγει, αλλά δεν θα επιστρέψει στο αμαρτωλό παρελθόν. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας.

Έχει ένα δίκιο ο Βενιζέλος όταν λέει ότι κάποιοι σηκώνουν το σύνολο της ευθύνης και κάποιοι εμφανίζονταο μόνο κατά περίσταση. Κανείς δεν θέλει στασιμότητα τη στιγμή που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες.

Σήμερα κλείσαμε ένα χρόνο στην κυβέρνηση, μας μενουν τρία ακόμη χρόνια, θα τα εξαντλήσουμε για το καλό του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook