Συνάντηση με το διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Ηρακλείου, πύραρχο, Μανώλη Δαμουλάκη, είχε στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίων Δέκα, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, προκειμένου να συζητήσουν για τον αντιπυρικό σχεδιασμό που θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή στην περιοχή, ενόψει της θερινής περιόδου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που οφείλει να λάβει ο δήμος Γόρτυνας, σε συνεργασία πάντα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο κ. Σχοιναράκης ενημέρωσε το συνομιλητή του για τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει ο δήμος Γόρτυνας και τα οποία, όπως ανέφερε, είναι στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ενισχύσουν το έργου της.

Παράλληλα του κοινοποίησε τις δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει ο δήμος Γόρτυνας, όπως ο καθαρισμός των πρανών στο οδικό δίκτυο, η βελτίωση της οδοποιίας στις δασικές εκτάσεις κτλ και οι οποίες συνδράμουν σημαντικά στην αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών.

«Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Ενημέρωσα τον κ. Δαμουλάκη για τις πρωτοβουλίες πρόληψης που έχουμε πάρει ως δήμος Γόρτυνας αναφορικά με την αποφυγής πυρκαγιών, ενώ του έκανα επίσης γνωστό πως όλα τα μηχανοκίνητα κι όχι μόνο, μέσα που διαθέτουμε, είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του σώματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να επιστρατευτούν για να συνδράμουν επικουρικά στο έργο των ανδρών της.

Πρέπει παράλληλα να τονίσουμε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές, μια συνεργασία που στοχεύει στην πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και στη αντιμετώπιση των διάφορων έκτακτων καταστάσεων που ενδέχεται να δημιουργηθούν το φετινό καλοκαίρι.» ήταν τα λόγια του Δημάρχου Γόρτυνας, αναφορικά με το θέμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook