Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προετοιμασίες για το Matala Beach Festival 2013.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι από χθες το βράδυ τα Μάταλα άρχισαν σιγά-σιγά να γεμίζουν με κόσμο που σπεύδει να απολαύσει πλήθος συναυλιών και άλλων δραστηριοτήτων.

Συνεργεία του Δήμου Φαιστού με τη βοήθεια εθελοντών αλλά και ατόμων του πολιτιστικού συλλόγου, εργάζονται πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα ώστε να υποδεχτούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών το επόμενο τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινάει από σήμερα και διαρκεί ως τις 24 Ιουνίου.

Τα Μάταλα στην Νότια Κρήτη έγιναν διάσημα τις δεκαετίες ’60 και ’70 αποτελώντας το προσωρινό σπίτι για ένα ρεύμα ταξιδιωτών που ακολούθησαν τα ίχνη ενός ιδιαίτερου “hippie-trail”.

Έζησαν στις αρχαίες σπηλιές, δίπλα στην παραλία για εβδομάδες, για μήνες και μερικοί από αυτούς ακόμη και χρόνια.

Ασχολήθηκαν με τον διαλογισμό, την μουσική, την ποίηση, την ζωγραφική, το ψάρεμα και απολάμβαναν τον φυσικό τρόπο ζωής στον ειδυλλιακό προορισμό των Ματάλων.

Το χθες θα συναντήσει το σήμερα και όλοι μαζί θα ζήσουμε 4 μοναδικά ηλιοβασιλέματα γεμάτα μουσική και χορό. Το διεθνές Matala Beach Festival 2013 είναι γεγονός.

Οι απανταχού φίλοι των Ματάλων θα ζήσουν μοναδικές στιγμές από τις 21 μέχρι τις 24 Ιουνίου στο μεγαλύτερο δωρεάν Φεστιβάλ της Ελλάδας! Παλιοί και νέοι γνώριμοι δίνουν ένα ραντεβού μοναδικό στο είδος του.

Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες που θα κατακλύσουν τα Μάταλα, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η γενικότερη ανάπτυξη και κυρίως στην τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαιστού.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος και οι συνδιοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Κρήτης, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού κι έχει δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες και τις περισσότερες δραστηριότητες του.

Για σήμερα, πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί η επίσημη έναρξη για τις 8.00 το βράδυ, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει πλήθος συναυλιών και στις τρεις σκηνές που έχουν στηθεί σε διαφορετικά σημεία.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook