Οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συνομίλησαν τηλεφωνικά σήμερα το πρωί για τις εξελίξεις με την απόσυρση των υπουργών της ΔΗΜΑΡ και τις προοπτικές της κυβέρνησης.

Αν και, αρχικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής για τη Θεσσαλονίκη, τελικά ακύρωσε το ταξίδι του και, πλέον, δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντησή του με τον πρωθυπουργό εντός του Σαββατοκύριακου.

Ήδη, ειδική ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει επιφορτιστεί με την επεξεργασία των προτάσεων του κόμματος για τη διαμόρφωση της νέας προγραμματικής συμφωνίας με τη ΝΔ.

Η συμφωνία θα αποτελέσει το πλαίσιο, εντός του οποίου θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων, και η Ιπποκράτους θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη, με προβλέψεις για όλες τις πτυχές του κυβερνητικού έργου και της λειτουργίας του σχήματος.

Τις προτάσεις του Κινήματος επεξεργάζονται στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και άλλοι.

Ένα πρώτο σχέδιο της συμφωνίας αναμένεται μάλιστα να συζητήσουν εντός του Σαββατοκύριακου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Με δεδομένο, ωστόσο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το πιθανότερο είναι ότι οι επόμενες κινήσεις θα γίνουν από την Τρίτη.

Πάντως, μετά τον αιφνιδιασμό, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κ. Βενιζέλος δεν δείχνουν να ανησυχούν. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά έλεγαν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι πιο ισχυρή και στιβαρή.

Πώς θα προχωρήσει η νέα κυβέρνηση

Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό που προκάλεσε η υπαναχώρηση του κ. Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε άμεσα και έβαλε το νέο πλαίσιο της λειτουργίας της κυβέρνησης με την στήριξη μόνο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει με ορίζοντα τετραετίας με όσους στηρίξουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η νέα δικομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 155-156 ψήφους, εφόσον η Δημοκρατική Αριστερά επιλέξει να μην παράσχει ούτε τη λεγόμενη «ψήφο ανοχής»

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook