Πρώτη δημοσιευση: 8:37πμ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής" και η οποία ολοκληρώθηκε την ημέρα που ο Κουβέλης ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνει ότι ο Σαμαράς κέρδισε το στοίχημα με την ΕΡΤ καθώς η ΝΔ φαίνεται να προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προηγείται με διαφορά όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας.

Ιστορικά χαμηλά καταγράφουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και μάλιστα καταγράφονται να μπαίνουν στη βουλή οριακά ενώ Νέα Δημοκρατία προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 1,1%.

Για πρώτη φορά, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 4%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, καταγράφει ποσοστό 3%.

Η ΝΔ παρουσιάζει οριακή άνοδο στο ποσοστό της, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά υπέρ της ΝΔ βρίσκεται στο 1,1%.

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με 46,8% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σαφής είναι η πρωτιά της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 54,4% έναντι 38,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα της ΕΡΤ είναι καθολικό το αίτημα των πολιτών να μειωθεί το προσωπικό της ΕΡΤ και να εξορθολογιστεί η λειτουργία της. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 72,7% συντάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράζει την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει αφού μειωθεί το προσωπικό και εξορθολογιστεί η λειτουργία της.

Στην ερώτηση «αν θέλετε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές», το 61,8% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και είναι κοινό αίτημα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το αν συμφωνούν οι πολίτες με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το 54,4% τάσσονται υπέρ. Τέλος, η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε λάιτ αντιμνημονιακά μονοπάτια, οι δύο στους τρεις ψηφοφόρους του κόμματος δηλώνουν δυσαρεστημένοι.