Ο βουλευτής Μιχελογιαννάκης Γιάννης, θα ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, προκειμένου να δικαστεί για θέμα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης αυθαιρέτων.

Όπως αναφέρει:

"...εκτέλεσε απόφαση δημοτικού συμβουλίου, σχεδόν ομόφωνη, ως απλό μέλος τριμελούς επιτροπής, ελέγχοντας τα κριτήρια και τους όρους όπως : π.χ. κοινωνικοί λόγοι, λόγοι υγείας κτλ, για την ηλεκτροδότηση, υδροδότηση αυθαιρέτων.

Σεβάστηκε όλα τα κριτήρια και όσο αφορά την κατηγορία για την μη είσπραξη προστίμων, αναφέρει ότι : αυτό θα αποτελεί αρμοδιότητα της διεύθυνσης πολεοδομίας και βούληση, αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής.

Αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι αν σε κάθε έναν που δόθηκε ρεύμα, ακολουθόταν η διαδικασία, υπολογισμός – ρύθμιση - εξόφληση, θα χρειαζόταν άπειρος χρόνος, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί ο στόχος, που ήταν ικανοποίηση κοινωνικής ανάγκης και σταμάτημα του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης.

Η οποία τελικά, μετά την εφαρμογή της απόφασης, όντως επετεύχθη".

Αναφέρει ακόμα, ότι "έχει αθωωθεί από δύο δίκες, ομόφωνα και τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, όπου υπήρξε κατηγορία για εκτέλεση παράνομης απόφασης δημοτικού συμβουλίου, που αφορά την ηλεκτροδότηση, υδροδότηση αυθαιρέτων, των αυτών και με την τωρινή καταγγελία"