Καταδικάστηκαν, αλλά αξιοποίησαν τα παραθυράκια των νόμων και είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν τα εγκλήματά τους.

Περισσότεροι από 800 άνδρες που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν την τελευταία δεκαετία από την Αστυνομία για παιδοφιλία, χρήση υλικού παιδικής πορνογραφίας και παιδεραστία κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, εκμεταλλευόμενοι τα κενά και τα παράθυρα του νόμου.

Αυτό καταγγέλλει στο «ΘΕΜΑ» ο υποδιοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ρίχνοντας την ευθύνη στο νομικό πλαίσιο που ισχύει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ασφάλειας, από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις έχουν συνολικά κατηγορηθεί 832 άτομα εκ των ο­­ποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Το απίστευτο είναι ότι παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν μόνο 42 (!) από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα των φυλακών είναι μερικές δεκάδες.

Μάλιστα, σε ό,τι έχει να κάνει με τους καταδικασθέντες για διακίνηση ή παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στην Πορτογαλία και προωθήθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έδειξε ότι το 93% αυτών που διακινούν και αγοράζουν τέτοιο είδους υλικό είναι εν δυνάμει βιαστές ανηλίκων!

Στη χώρα μας, μέχρι το 2007, αν δεν αποδεικνυόταν ότι οι διακινητές υλικού παιδικής πορνογραφίας κερδοσκοπούσαν από τις πράξεις τους, δεν τιμωρούνταν.

Χρειάστηκε ολόκληρη σταυροφορία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έφτασε μέχρι τη Βουλή για να αλλάξει τελικά ο νόμος και να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία.

Φυσικά και πάλι, πολλοί από αυτούς εκμεταλλεύονται ευνοϊκές διατάξεις, παραθυράκια και κενά για να μην κάνουν ούτε μία μέρα φυλακή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook