Γεννήθηκε αγόρι αλλά άρχισε να συμπεριφέρεται ως κορίτσι από 18 μηνών.

Ο λόγος για την εξάχρονη Coy Mathis που απαρνήθηκε αυτό που είναι από πολύ νωρίς! Πέταγε τα αγορίστικα παιχνίδια, ήθελε ροζ φορέματα και κούκλες Μπάρμπι και φώναζε «είμαι κορίτσι».

Τελικά, έπειτα από επισκέψεις σε ειδικούς, οι γονείς της μικρής Coy αποφάσισαν να την αφήσουν να ζήσει όπως εκείνη θέλει. Δηλαδή ως κορίτσι.

\"\"

Έτσι, λοιπόν, η εξάχρονη παρουσιάστηκε στο τοπικό Δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο ως κορίτσι. Και ενώ αρχικά το κοριτσάκι και η ιδιαιτερότητά του αντιμετωπίστηκαν με συμπάθεια, τον Δεκέμβριο ο πατέρας της Coy έλαβε επιστολή από τη διεύθυνση του σχολειου ότι το παιδί δεν μπορούσε πλέον να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των κοριτσιών, αλλά θα έπρεπε να πηγαίνει είτε σε αυτές στων αγοριών, είτε στις τουαλέτες της σχολικής νοσοκόμας.

\"\"

Από τα Χριστούγεννα και μετά η Coy συνέχισε τα μαθήματά της στο σπίτι με τη βοήθεια ιδιωτικού δασκάλου, ενώ την ίδια ώρα οι γονείς της κατέθεσαν καταγγελία με τη βοήθεια της Νομικής Άμυνας Διαφυλικών Ατόμων, που προστατεύει το δικαίωμα των διαφυλικών ατόμων να χρησιμοποιούν την τουαλέτα που ταιριάζει στην ταυτότητα του φύλου τους.

Τελικά, σύμφωνα με την απόφαση του Νόμου Κατά των Διακρίσεων του Κολοράντο η μικρή δικαιώνεται και μπορεί να επιστρέψει και πάλι στο σχολείο και να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των κοριτσιών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook