«Ραβασάκια», τρία τον αριθμό, θα λάβουν σύντομα στα χέρια τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων. H αρχή θα γίνει με τα εκκαθαριστικά για τους φόρους παρελθόντων ετών (ΦΑΠ 2011 και ΦΑΠ 2012) και θα ακολουθήσει το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ για το 2013.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινά από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η αποστολή των σημειωμάτων για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου. Από τους συγκεκριμένους φόρους, το οικονομικό επιτελείο αναμένει έσοδα της τάξης των 600 εκατ. ευρώ (300 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2011 και άλλα τόσα από τον ΦΑΠ του 2012).

Αποπληρωμή σε επτά δόσεις

Η αποπληρωμή τους θα γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.

Στη συνέχεια και μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, που θα σταλούν μέσα στον Ιούλιο και θα πρέπει να πληρωθούν εντός του Αυγούστου – τόσο άμεσα - θα έλθει το τέλος ακινήτων για το 2013.

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θα πληρώσουν φέτος το «χαράτσι» με έκπτωση της τάξης του 15% σε σχέση με το 2012.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν προγραμματίσει για τον Σεπτέμβριο την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον ΦΑΠ του 2013 (θα αποπληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις).


iefimerida.gr