Νεκρός με πολλές με μαχαιριές βρέθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο διαμέρισμά του στο Μόντρεαλ, ο διάσημος Έλληνας εστιάτορας, Τόνι Κουλάκης, ο οποίος καταγόταν απο την Κίσαμο Χανίων.

Το έγκλημα έχει προκαλέσει σοκ στην ομογένεια στον Καναδά καθώς, όπως έγινε γνωστό, δράστης της επίθεσης ήταν ο 40χρονος γιος του θύματος, Τζόνι, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία του φόνου δεύτερου βαθμού.

Το 86χρονο θύμα δέχθηκε την επίθεση από τον γιο του στην κατοικία τους τα ξημερώματα της Δευτέρας, και το τραγικό συμβάν έγινε αντιληπτό από άλλο μέλος της οικογένειας λίγες ώρες αργότερα.

Ο φόνος προκάλεσε αίσθηση στην κοινωνία του Μόντρεαλ, καθώς το θύμα υπήρξε ιδρυτής του περίφημου εστιατόριου «Κόσμος» στο δυτικό Μόντρεαλ, που σέρβιρε τα πιο πλούσια σε θερμίδες και νοστιμιά πρωινά από το 1967.

Μάλιστα είχε γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τον θρυλικό κρητικό εστιάτορα με τίτλο «Man of Grease» («Ο Άνθρωπος του λίπους»).

Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν τον 40χρονο να σκοτώσει τον πατέρα του, αν και πληροφορίες κάνουν λόγο πως αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα ναρκωτικά.

protothema.gr