Το σκάφος \”ΑΙΘΡΑ\” κατετάγη πρώτο στον αγώνα ανοικτής θάλασσας που ήταν αφιερωμένος στη μάχη κατά των ναρκωτικών.
Η επίσημη ενημέρωση του ΙΟΧ μαζί με φωτογραφίες από τον αγώνα:
Με νικητή το σκάφος \”ΑΙΘΡΑ\” ολοκληρώθηκε ο διπλός αγώνας ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας \”Νίκος Κοζωνάκης 1 & 2\” και ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μάχη κατά των ναρκωτικών.

Τα σκάφη πήραν εκκίνηση το Σάββατο 22 Ιουνίου από το Παλιό Λιμάνι των Χανίων έχοντας να διανύσουν απόσταση 27 ναυτικών μιλίων με τελικό προορισμό τη Γραμβούσα. Η άπνοια που κυριαρχούσε μετέτρεψε σε εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πληρωμάτων, με αποτέλεσμα κανένα σκάφος να μην τερματίσει στον προβλεπόμενο χρόνο.

Στην επιστροφή από τη Γραμβούσα στα Χανιά, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, τα σκάφη πήραν καθυστερημένα εκκίνηση λόγω της πρωτοφανούς ομίχλης που υπήρχε. Τελικά, επιστρατεύτηκαν μηχανήματα ραντάρ και GPS με αποτέλεσμα τα σκάφη να ξεκινήσουν την πορεία τους για τα Χανιά μετά τη 1 το μεσημέρι κι ενώ η προγραμματισμένη αναχώρηση ήταν για τις 10.30. 

Το σκάφος \”ΑΙΘΡΑ\” με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση (πλήρωμα οι Αλέξανδρος Μαντόγλου, Νίκος Πετρίδης) πήρε τη νίκη, με το \”ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ\”, κυβερνήτης στο οποίο ήταν ο Μανόλης Μπαρμπόπουλος (πλήρωμα οι Γιώργος Παπαδάκης, Γαρουφαλλιάς Χρυσοβαλάντης, Βίβιαν Σαρρή, Ιωάννα Τζινάκη) να καταλήγει στη 2η θέση.

Τρίτο ήρθε το \”ΑΝΕΜΟΣ\” με κυβερνήτη τον Γρηγόρη Κνιθάκη (πλήρωμα οι Νίκος και Μαρία Κνιθάκη) και τέταρτο το σκάφος \”ΜΥΡΙΑ\” με κυβερνήτη τον Σταύρο Μαρίνο (πλήρωμα οι Γιώργος Πετράκης, Ελένη Πετράκη, Μαρία Βλαχάκη, Ιάσων Μαρίνος, Μυρτώ Μαρίνου, Μπέλα Πίντσερ).

Τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα εξαιρετικό τριήμερο και ειδικότερα κατά την παραμονή τους στην πανέμορφη τοποθεσία της Γραμβούσας το βράδυ του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή. Έγιναν συζητήσεις που όλες τους αφορούσαν την ιστιοπλοΐα και γενικώς ο αγώνας εξελίχθηκε σε ένα σπουδαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός.

Να σημειωθεί ότι στον αγώνα συμμετείχαν και άλλα πέντε σκάφη, άνευ συναγωνισμού και πως η βράβευση για τον αγώνα \”Νίκος Κοζωνάκης 2\” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 21.30 στο Νεώριο Μόρο.

Και, τέλος, την επιτροπή αγώνα αποτέλεσαν οι Τάσος Νικολάου, Κυριάκης Μακράτζης, Κώστας Παρασκάκης και Παναγιώτης Ματθαίος, τους οποίους ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων -που ήταν και ο διοργανωτής του αγώνα- ευχαριστεί.   

Δείτε φωτογραφίες κατά την εκκίνηση των σκαφών από το Π. Λιμάνι: 


\"B_CREW___AITHRA\"

\"B_CREW___AITHRA___PANEFH_II\"

\"MYRIA\"

Και από την Γραμβούσα με το εντυπωσιακό φαινόμενο της ομίχλης:  

\"Gramvousa1\"

\"Gramvousa2\"

\"Gramvousa3\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook