Σε μηνιαίες δόσεις που δεν θα υπερβαίνουν τα 80 ευρώ θα γίνει η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ΕΚΑΣ μηνών Ιανουαρίου-Μαΐου 2013, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η χορήγηση του ΕΚΑΣ τους 2013 άρχισε στις 30/5/2013, με την απόδοση του συνόλου των αναδρομικών για τους νέους δικαιούχους και την παρακράτηση των διαφορών του ΕΚΑΣ από την 1/1/2013, σε όσους, λόγω εισοδηματικών αλλαγών, είτε έπαυσαν να είναι δικαιούχοι ή άλλαξαν κλίμακα.

Σημειώνει επίσης πως η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ΕΚΑΣ μηνών Ιανουαρίου-Μαΐου 2013, η οποία ξεκίνησε από τις αποδοθείσες συντάξεις μηνός Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί σε μηνιαίες δόσεις που δεν θα υπερβαίνουν τα 80 ευρώ.

«Στις περιπτώσεις που η διακοπή του επιδόματος οφείλεται σε ελλιπή μηχανογραφικά στοιχεία, θα διενεργηθεί ατομικός έλεγχος των προϋποθέσεων χορήγησής του από τις υπηρεσίες πληρωμής συντάξεων και, εφόσον διαπιστωθεί ότι πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, το επίδομα θα χορηγηθεί κανονικά στους δικαιούχους», προσθέτει το ΙΚΑ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook