Υλικά

• 180 γρ. σιτάρι
• 180 γρ βρώμη (κουάκερ)
• 60 γρ. ηλιόσπορος
• 60 γρ. κολοκυθόσπορος
• 120 γρ. σταφίδα μαύρη
• 120 γρ. φουντούκι, σπασμένο
• 220 γρ. χουρμάδες αποξηραμένους , κομμένους σε κυβάκια
• 200 γρ. ζάχαρη μαύρη
• 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
• 60 γρ. χαρουπόμελο

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε και λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το χαρουπόμελο.

Ενσωματώνουμε το μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά, χωρίζουμε σε κομμάτια και αραδιάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Άν διαθέτουμε φόρμα σιλικόνης θα πάρουν καλύτερο σχήμα και δεν θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο C για 7 – 9 λεπτά.

Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσουν καλά. Τότε ξεφορμάρουμε.

Διατηρούμε σε σκιερό μέρος και σε αεροστεγή συσκευασία.