Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει συμφωνήσει με την Πορτογαλία «και μελλοντικά και με την Ελλάδα» για σχήμα ενίσχυσης της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πρόγραμμα ανάλογο της συμφωνίας με την Ισπανία, ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος έκανε την επισήμανση δηλώνοντας την στήριξή της στις προτάσεις της Κομισιόν και ΕΤΕπ για χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις του Νότου. H Μέρκελ μιλούσε στο γερμανικό Κοινοβούλιο το πρωί της Πέμπτης παρουσιάζοντας τις προθέσεις του Βερολίνου στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινούσε αργότερα στις Βρυξέλλες, και η οποία θα εξετάσει το ζήτημα.

Στο πλαίσιο στενότερου οικονομικού συντονισμού, η δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης στην Ευρωζώνη μπορεί να εξεταστεί, είπε η καγκελάριος.

Εκτός από τις προτάσεις για κοινοτική στήριξη, την οποία χαρακτήρισε επείγουσα, η καγκελάριος επισήμανε πως η Γερμανία έχει προχωρήσει παράλληλα σε διμερείς συμφωνίες για τον ίδιο σκοπό.

Ανέφερε ως παράδειγμα τη συμφωνία με τη Μαδρίτη για χορήγηση δανείων σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε ισπανικές επιχειρήσεις μέσω της γερμανικής KfW. «Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει συμφωνήσει για ανάλογα μέτρα με την Πορτογαλία και, μελλοντικά, με την Ελλάδα» είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook