Τσεκούρωσαν τους βαθμούς των Χανιωτών υποψηφίων, τα δύσκολα θέματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Φέτος στα Χανιά, οι αριστούχοι ήταν λιγότεροι σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες χρονιές.

Συγκεκριμένα, οι αριστούχοι φτάνουν στο 1,5%, σε ολα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, σε σχέση με το 3-4% που αποτελούσαν οι αριστούχοι πέρσι.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β΄βάθμιας εκπαίδευσης νομού Χανίων, Γιάννη Κανδαράκη, η πτώση αυτή οφείλεται στα δύσκολα θέματα που μπήκαν στα μαθήματα της Φυσικής, των Μαθηματικών γενικής παιδείας και κατεύθυνσης αλλά και στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών κυρίως στο άγνωστο κείμενο.

Η μείωση αυτή, όπως επισημαίνει στο Flashnews.gr o κ. Κανδαράκης, θα επηρεάσει και τις βάσεις οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν πτωτική πορεία σε όλα τα πεδία, αλλά και στις οικονομικές σχολές στις οποίες τα μαθηματικά είναι υποχρεωτικό μάθημα επιλογής.

Οι πρώτοι των πρώτων

Σε όλα τα σχολεία του νομού Χανίων, υπάρχουν υποψήφιοι που συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία με μόρια που κινούνται λίγο πιο πάνω από τις 19.000.

Ο πρώτος των πρώτων ωστόσο σε επίπεδο Χανίων, προέρχεται από το 4ο Λύκειο Χανίων με βαθμό πρόσβασης 19,32.

Υψηλές βαθμολογίες πέτυχαν υποψήφιοι και των σχολείων της επαρχίας με πρώτο το λύκειο Παλαιόχωρας όπου υποψήφιος πέτυχε βαθμό πρόσβασης 18,97 και δεύτερο το λύκειο Κολυμπαρίου στο οποίο υποψήφιος έχει βαθμός πρόσβασης 18,87.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook