Τελευταία ενημέρωση:13:15

Στη σύλληψη δύο νεαρών ατόμων, ενός άντρα και μιας γυναίκας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν οι λιμενικές αρχές στην Παλαιόχωρα ύστερα από έλεγχο σε πλοίο με προορισμό τη Γαύδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφοριές, η σύλληψη έγινε το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που το πλοίο "Σαμαριά" ετοιμάζονταν να αναχωρήσει για το ακριτικό νησί.

Αντρες του λιμενικού εντόπισαν ποσότητα χασίς στην κατοχή των δύο ατόμων, ποσότητα που όπως φαίνεται προορίζονταν για ιδία χρήση.

Οι άντρες της ασφάλειας του Λιμενικού Σωματος συνέλαβαν τα δύο νεαρά άτομα, και τα οδηγήθηκαν αρχικά στο Λιμεναρχείο Παλαιόχωρας και στη συνέχεια στα Χανιά καθώς την υπόθεση διερευνά η ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Οι συλληφθέντες αντί για τη Γαύδο κατέλεξηξαν κρατούμενοι στο Λιμεναρχείο ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον λιμένα Παλαιόχωρας Χανίων, από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 44χρονη, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα στη χειραποσκευή της μια νάυλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 30,05 γραμμαρίων και μία μεταλλική ταμπακιέρα με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης 12,50 γραμμαρίων.

Επίσης, σε ανάλογο έλεγχο, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, στον λιμένα Παλιόχωρας Χανίων, από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 45χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μέσα στη χειραποσκευή του μια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη, μικτού βάρους 0,80 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.


(φωτο αρχείου)