«Η μάχη για τη νέα Ελλάδα έχει αρχίσει, θα την κερδίσουμε, σε αυτή τη μάχη μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες, σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την παράταξη και για τη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο κλείσιμο του 9ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ΝΔ στάθηκε όρθια, όταν κατέρρευσαν τα πάντα και αυτό έγινε γιατί οι ιδέες μας εκφράζουν τους Έλληνες. Η παράταξή μας διευρύνεται, μπαίνει μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, σε μία χώρα που χρειάζεται να αφήσει πίσω το χθες. Έχουμε εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα, είναι ανάγκη εθνική, γι αυτό προχθές απηύθηνα κάλεσμα σε όλους. Να υποδεχθούμε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας και διστάζουν να ενταχθούν. Δεν περισσεύει κανένας» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Νέα Ελλάδα είναι» να αλλάξουμε όσα μας πλήγωναν υποστήριξε χαρακτηριστικά..

Οι αντίπαλοί μας είναι τριών ειδών επεσήμανε ο πρωθυπουργός: «Όσοι είναι κολλημένοι στο παρελθόν, όσοι είναι ενάντια στις μεταρρυθμίσεις και οι κάθε είδους ακραίοι».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι ο διαχωρισμός μνημόνιο – αντιμνημόνιο έχει ξεπεραστεί. «Είμασταν οι πρώτοι που είπαμε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος» σημείωσε και συνέχισε: «Τώρα παλεύουμε να βγούμε από τα μνημόνια».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο λαός μας έχει υποστεί απίστευτες θυσίες, ο οποίες ήρθε ο καιρός να πιάσουν τόπο».

Τόνισε παράλληλα ότι υπάρχει και η χειρότερη πλευρά του εαυτού μας: «Η μισαλλοδοξία και η εσωστρέφεια», και αυτό – όπως υπογράμμισε- φάνηκε από «το γεγονός ότι θέλησαν να μειώσουν τη σημασία της μεγάλης επένδυσης του TAP».

«Με σχέδιο καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας και να φέρουμε νέες επενδύσεις» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε αποδείξει ότι έχουμε σχέδιο και αυτό φάνηκε από το ότι άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook