Υλικά

1 κοτόπουλο
χυμός από 3 πορτοκάλια
120 ml. λευκό ξηρό κρασί
χυμός από 2 λεμόνια
2 κ.σ. μουστάρδα
120 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το μέλι και προσθέτουμε τα πορτοκάλια, το κρασί, το δεντρολίβανο και τα λεμόνια.

Aφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στο μίγμα να μαριναριστεί στο ψυγείο για δύο-τρεις ώρες.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψί και περιχύνουμε με τα υλικά της μαρινάδας και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς περιχύνοντας που και που το κοτόπουλο με το ζωμό να μη στεγνώσει.

Δεν προσθέτουμε καθόλου υγρά και αφήνουμε σιγά σιγά να δέσει η σάλτσα.