Καθώς απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για τον πολυσυζητημένο γάμο ανάμεσα στον Prince William και την εκλεκτή της καρδιάς του, Kate Middleton, ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον “γάμο της δεκαετίας”.

Όπως έγινε γνωστό, η νύφη και η οικογένειά της θα περάσουν το βράδυ πριν την τελετή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο κέντρο του Λονδίνου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα φτάσει στο Αββαείο του Ουέστμίνστερ 40 λεπτά πριν τη νύφη.

Το Πάλατι έδωσε επίσης στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η άμαξα με τους νεόνυμφους, από το Αββαείο μέχρι τα Ανάκτορα.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι θα τοποθετηθούν γιγαντο-οθόνες σε κεντρικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως για παράδειγμα στο Χάιντ Πάρκ, προκειμένου να μπορέσουν οι Λονδρέζοι, αλλά και οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν την τελετή.

Οι ιδιαίτερα φανατικοί με την πρόβλεψη του καιρού Βρετανοί έχουν ήδη αρχίσει να αναλύουν τις κλιματολογικές συνθήκες που θα επικρατούν την 29η Απριλίου.

Παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα νωρίς για σίγουρες προγνώσεις, οι ειδικοί εκτιμούν -βασιζόμενοι κυρίως στα δεδομένα των τελευταίων χρόνων- ότι ο ουρανός εκείνη την ημέρα θα είναι γαλανός.

\"\"

Πανάκριβη η τελετή…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νυφικό της Kate Middleton θα κοστίσει περίπου 300.000 ευρώ, το ποσό που θα δοθεί για τη γαμήλια τούρτα υπολογίζεται σε 55.000 ευρώ, τα εκλεκτά εδέσματα που θα σερβιριστούν στους καλεσμένους του γάμου θα ξεπεράσουν σε τιμή τα 100.000 ευρώ και η σαμπάνια τα 41.000 ευρώ.

Αν όμως αναρωτιέστε ποια αποτελεί τη μεγαλύτερη δαπάνη του πολυαναμενόμενου γάμου, ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι αυτή αφορά τις υπηρεσίες ασφαλείας της βασιλικής οικογένειας και των εκλεκτών της καλεσμένων, οι οποίες κοστολογούνται σε περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνουν μέχρι και τη διακριτική φρούρηση του χώρου από ελεύθερους σκοπευτές.

\"\"Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντικείμενο που τελικώς κόστισε λιγότερo αφορά τις βέρες, φτιαγμένες από ουαλικό χρυσό, στην τιμή των 7.600 περίπου ευρώ.

Σε έξοδα όμως δε θα μπει μόνο η βασιλική οικογένεια, αλλά και όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Ενδεικτικά το BBC αναμένεται να καλύψει το γεγονός τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και ηλεκτρονικά με προσωπικό 850 ατόμων που θα διατεθούν αποκλειστικά ως προς αυτό. Από αυτούς οι 550 θα μεταδίδουν συνεχή ροή πληροφοριών καθ΄ όλη τη διαδρομή του ζεύγους από το παλάτι του Buckingham έως το Westminster Abbey, ενώ οι υπόλοιποι 300 θα ενημερώνουν για τις αντιδράσεις του κόσμου από κεντρικές πόλεις της Βρετανίας.

Οι καλεσμένοι ανέρχονται σε 250, εκ των οποίων οι 100 είναι καλεσμένοι της νύφης, ανάμεσα τους και ο γνωστός “Mr. Bean”, (Rowan Atkinson), ο David και η Victoria Beckham και ο σκηνοθέτης Guy Ritchie, ο οποίος τυγχάνει μακρινός συγγενής της Middleton, ενώ παρόντες και παρούσες θα είναι οι πρώην σύντροφοι του ζεύγους, 4 για τον γαμπρό και 2 για τη νύφη.

Από ελληνικής πλευράς παρόντες στην τελετή θα είναι ο τέως Κωνσταντίνος με τη σύζυγο του Άννα – Μαρία, αλλά και ο Παύλος με τη Μαρί-Σαντάλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook