Το Εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιοργάνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις».

Όπως ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη, το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη διευκόλυνση των επενδύσεων με την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του νέου Αναπτυξιακού νόμου.

Τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με την ανάπτυξη των ειδικών & εναλλακτικών μορφών τουρισμού (θαλάσσιος, ιατρικός/ ιαματικός, θρησκευτικός/ προσκυνηματικός, γαστρονομικός, αθλητικός, συνεδριακός, αγροτουρισμός - οικοτουρισμός κ.ά.).

Τη διασφάλιση της ποιότητας στις υποδομές και τις υπηρεσίες του Τουρισμού,

Την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδος με την αναβάθμιση της παρεχόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία νέων και νέου τύπου θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την κυρία Κεφαλογιάννη, η στρατηγική για τον τουρισμό μέχρι το 2020 αναπτύσσεται με βασικούς στόχους την αύξηση των εισερχομένων τουριστών στα 24 εκατομμύρια έτσι ώστε η χώρα μας να βρίσκεται μέσα στους 10 προτεινόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως αλλά και την αύξηση της μέσης κατά κεφαλής δαπάνης ανά τουρίστα βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

newpost.gr