Πέρασε τελικά η παράταση που ζητούσαν για την μετατροπή τους οι συνεταιρισμοί η οποία έληγε στις 30 Ιουνίου, με μια τροπολογία στο σχέδιο νόμου με θέμα «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας».

Έτσι, με τη συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στις 28 Ιουνίου από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και τροποποιεί διατάξεις του νόμου 4015/2011, δίνεται παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου για τις μετατροπές στους συνεταιρισμούς.

Η παράταση δίνεται ώστε οι ΕΑΣ να προβούν στις αναγκαίες κατασταστικές αλλαγές καθώς κρίθηκε ότι ο προβλεπόμενος χρόνος δεν επαρκούσε για να συμμορφωθούν με τον νέο νόμο.

Αν και τελικά ο νόμος 4015/2011 θα αντικατασταθεί από τον νόμο που προανήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, το εξάμηνο είχε κριθεί αναγκαίο για το νέο μεταβατικό στάδιο.

agronews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook