Οι ελληνικές τράπεζες με την ολοκλήρωση και της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους, σε συνδυασμό και με τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία που συνδέονται με την δημοσιονομική προσαρμογή που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν πλέον γερές βάσεις, τόνισε ο γενικός διευθυντής Στρατηγικής και Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με θέμα: «Ο ρόλος των τραπεζών στη χρηματοδότηση της οικονομίας: τρέχουσες εξελίξεις».

Οι τράπεζες έχουν πλέον τα κεφάλαια που χρειάζονται για να μπορέσουν να δανειοδοτηθούν οι υγιείς επιχειρήσεις, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν εξωστρέφεια, επισήμανε ο κ. Μυλωνάς.

Από την πλευρά του ο ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank Μιχαήλ Μασουράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων θα μπορέσει να προχωρήσει σταδιακά καθώς θα αποκαθίσταται πλήρως η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και ειδικότερα στην προοπτική ανάκαμψη της.

Τόνισε ότι οι καταθέτες στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για τις καταθέσεις τους καθώς έχουν πλήρως ανακεφαλαιοποιηθεί και εξέφρασε γενικότερα την αισιοδοξία του για την προοπτική επιστροφής καταθέσεων.

Ο κ. Μασουράκης ανέφερε επίσης ότι στον τομέα των μεταρρυθμίσεων η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης και εξέφρασε τη αισιοδοξία του ότι μπορεί να γνωρίσουμε ρυθμούς ανάπτυξης που ούτε καν έχουμε φανταστεί καθώς μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες απογείωσης της παραγωγικής δραστηριότητας.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook