Στην ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο Φόδελε του Δήμου Μαλεβιζίου, με τα αδέσποτα αιγοπρόβατα, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.κ. Νίκο Δένδια και Χαράλαμπο Αθανασίου διαβιβάζοντας επιστολή των κατοίκων του Φόδελε.
Στην περιοχή του Φόδελε, οι κάτοικοι έχουν ως κύριο επάγγελμα τη γεωργία(εσπεριδοειδή, αμπέλια, ελιές, κηπευτικά). Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του Φόδελε «αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις καλλιέργειές τους αφού συναντούν το μεγάλο εμπόδιο που προέρχεται από την κτηνοτροφία και συγκεκριμένα από κτηνοτρόφους οι οποίοι παραμελούν και δεν τα επιβλέπουν. 
Η πλημμελής φύλαξη των ζώων αυτών δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα, δεδομένου ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και αδέσποτα πρόβατα, κατσίκες και κοπάδια γενικότερα».
Όπως επισημαίνει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες στρέμματα και περισσότερα από το 1/3 της καλλιεργήσιμης έκτασης με εσπεριδοειδή να απογυμνώνονται, με αμπέλια και ελιές οι οποίες δε δένουν καρπό και γενικότερα να καταστρέφονται καλλιέργειες. 
Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι του Φόδελε, στην προσπάθειά τους να περισώσουν τις ιδιοκτησίες τους έχουν τοποθετήσει περιφράξεις, με το δυσβάσταχτο, για τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, κόστος, οι οποίες όμως δεν σταματούν τα κοπάδια να εισέλθουν στις περιουσίες τους». 
Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης διαβιβάζει το αίτημα των κατοίκων του Φόδελε, οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων, για την εφαρμογή του Ν. 4056/2012 για την τήρηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής ζώνης, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος συμπλοκών μεταξύ γεωργών και κτηνοτρόφων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook