Το νέο Mazda 3 βρίσκεται προ των πυλών της επίσημης παρουσίασης στη Φρανκφούρτη στις 10 Σεπτεμβρίου, τόσο για τη hatchback, όσο και για τη sedan έκδοση.

Μάλιστα η τελευταία αποκαλύφτηκε από ορισμένες εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και δείχνουν τη δυναμική και «φρέσκια» εικόνα, που αναδεικνύει η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία KODO, της ιαπωνικής φίρμας.

Η 3η λοιπόν γενιά του Mazda 3, στη sedan εκδοχή της εμφανίζει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Mazda 6, ενώ αποπνέει έντονα μια σπορ διάθεση, που θα ικανοποιήσει και τους πιο «ανήσυχους» οικογενειάρχες.

Ως προς το εσωτερικό δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη hatchback έκδοση, αντικρίζοντας και εδώ τη νέα «τετραγωνισμένη» και λιτή κονσόλα, με επιπλέον ατού, την οθόνη αφής.

Εννοείται βέβαια ότι ο μεγαλύτερος χώρος επιβατών και αποσκευών του τετράθυρου μοντέλου είναι δεδομένος. Ακριβή όμως στοιχεία διαστάσεων δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

\"\"

Σε ό, τι αφορά στα μηχανικά σύνολα, θα είναι διαθέσιμοι τρεις κινητήρες βενζίνης και ένας diesel, οι οποίοι ενσωματώνουν την τεχνολογία SKYACTIV.

Ο πιο σημαντικός είναι ο 1,5 λτ. κινητήρας βενζίνης, που αποδίδει 100 ίππους και 150 Nm ροπής, ενώ ακολουθεί ο 2,0 λτ. με 120 ίππους και 210 Nm ροπής (ή 165 ίππους στη δεύτερη έκδοση του).

Παράλληλα, θα υπάρχει κι ο πετρελαιοκινητήρας των 2,2 λτ, απόδοσης 150 ίππων και 380 Nm ροπής. Όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό (ή προαιρετικά αυτόματο) κιβώτιο ταχυτήτων.

Τέλος, αναμένουμε το Σεπτέμβριο στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης να έχουμε τα επίσημα στοιχεία, τόσο για τη hatchback, όσο και για τη sedan έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου, με το λανσάρισμά τους να υπολογίζεται προς το τέλος του έτους.

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook