To τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων διευρύνει τις πρακτικές κοινωνικής αλληλεγγύης για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και υλοποιεί σε συνεργασία με την Α.μΚ.Ε “ Ξένιος Ζευς” τη δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου.

Η παραπάνω κοινωνική δομή “Δημοτικός Λαχανόκηπος” εντάσσεται στο πλαίσιο των Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τη δημιουργία νέων ή τη συνέχιση λειτουργίας υφιστάμενων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ(ΕΠ.«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»)

Ο «Δημοτικός Λαχανόκηπος» βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Σούδας, περιοχή Γρίμπιλας. Περιλαμβάνει 100 αγροτεμάχια των περίπου 50 τ.μ. περίπου τα οποία θα διατεθούν δωρεάν στους ωφελούμενους για την καλλιέργεια λαχανοκομικών , με αποκλειστικό σκοπό τη σίτιση τους.

Η διοικούσα επιτροπή μετά από τη συγκρότησή της με την υπ. αρ. 476/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασε στις 28/6/2013 και τα παρευρισκόμενα μέλη της: ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, η Αντιδήμαρχος Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νεκτάριος Αλεξανδράκης, η εκπρόσωπος της Αμκε «Ξένιος Ζευς» Δέσποινα Χιωτάκη, η προϊσταμένη της Κοινωνικής Πρόνοιας Ελένη Κτενιαδάκη και ο Κοινωνικός Λειτουργός του προγράμματος Βασίλης Μπαλωμενάκης, έθεσαν με προτεραιότητα τα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια επιλογής δικαιούχων και όρισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα:.

Δικαιολογητικά:

1)Αίτηση του ενδιαφερόμενου (χορηγείται από την Υπηρεσία).
2)Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) .
3)Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π. ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνει τη διεύθυνση της κατοικίας του εφόσον δεν προκύπτει από τη φορολογική δήλωση εισοδήματος.
4)Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
5)Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος( ή υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από την εφορία ότι δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση )και Ε9.

Κατά περίπτωση:

• Σε περίπτωση αναπηρίας, αντίγραφο της Απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής περί του ποσοστού αναπηρίας
• Σε περίπτωση ανεργίας (άνω των έξι μηνών), κάρτα ανεργίας (φωτοαντίγραφο 2 όψεων) θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ
• Σε περίπτωση διαζυγίου, αντίγραφο διαζυγίου και επιμέλεια παιδιών
• Σε περίπτωση διάστασης, ένορκη βεβαίωση από το Ειρηνοδικείο που να πιστοποιεί το γεγονός της διάστασης
• Σε περίπτωση νεογέννητου, πιστοποιητικό γέννησης από το ληξιαρχείο
• Σε περίπτωση χηρείας, ληξιαρχική πράξη θανάτου
Σε περίπτωση συνταξιούχων, πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου υγείας ή πρόσφατο απόκομμα σύνταξης.

Η κατάθεση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεκινάει από την Πέμπτη 4/7/2013 και λήγει την Παρασκευή 19/7/2013.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων ( Γραφείο Διαμεσολάβησης) , ισόγειο Δημαρχείου Χανίων (Κυδωνίας 29). Ώρες κατάθεσης αιτήσεων 9:00 π.μ. έως 13:00 .

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Γραφείο Αντιδημάρχου: 2821341626
Κοινωνική Υπηρεσία: 2821341691
Γραφείο Διαμεσολάβησης: 2821341689

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook