«Συνεπής στο διχαστικό του κήρυγμα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις γνωστές ακροδεξιές του κορώνες, γυρίζοντας την ίδια του την παράταξη και την πολιτική αντιπαράθεση δεκαετίες πίσω σε άλλες εποχές» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Σαμαρά.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ακόμα: «Ο πόλεμος των ιδεών που κήρυξε ο κ. Σαμαράς είναι μια διαρκής προσπάθεια για την συγκρότηση της νέας ακροδεξιάς. Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός θεωρεί πως θα αποδράσει από τη σημερινή πραγματικότητα, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη έστω για μια φορά να μιλήσει για τις πραγματικές αιτίες που μας έφεραν ως εδώ.

» Πράγματι, ]πρέπει να λέμε' την αλήθεια, αλλά ακόμα δεν μας έχει ξεκαθαρίσει πότε έλεγε την αλήθεια ο κ. Σαμαράς. Όταν χαρακτήριζε το μνημόνιο ως λάθος συνταγή ή σήμερα που το εφαρμόζει με απαράμιλλο δογματισμό, θεωρώντας το ως μονόδρομο και αδιαφορώντας για τις καταστροφικές του συνέπειες;

» Το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει πως η πολιτική του κ. Σαμαρά είναι συνώνυμο της κοινωνικής ισοπέδωσης και πως το βασικό δίλημμα που τίθεται στην ελληνική κοινωνία είναι μνημόνιο ή δημοκρατία.»

Βολές και από τον Π.Καμμένο

Σε υψηλούς τόνους και το σχόλιο του Πάνου Καμμένου των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

«Η σωτηρία της Πατρίδας, κ. Σαμαρά, δεν γίνεται μέσα από τον συνεχή αυτοεξευτελισμό σας στην ποδιά της κ. Μέρκελ, εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό.

» Μέχρι τώρα αποδείξατε ότι σας ενδιαφέρει η σωτηρία της παρτίδας των τραπεζιτών, των εκδοτών και των διαπλεκομένων φίλων σας με τα χρήματα του ελληνικού λαού που φτωχοποιείται.»

Χρυσή Αυγή: Θα έπρεπε να ντρέπεται

Στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Ο Σαμαράς θα έπρεπε να ντρέπεται, καθώς δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τα παιδιά των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν 60% ανεργία και αναγκάζονται να ξενιτευτούν από την πατρίδα μας.

» Ο μόνος λόγος που ο Σαμαράς υβρίζει συνεχώς την Χρυσή Αυγή είναι γιατί είμαστε ο μόνος αληθινός εχθρός των αφεντικών του, των διεθνών τοκογλύφων που έχουν υποδουλώσει την χώρα.»

«Νέα Ελλάδα»: Ο πρωθυπουργός ζει σε εικονική πραγματικότητα

Ο γραμματέας της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Χρήστος Αηδόνης, αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Σαμαρά στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ, δήλωσε:

»Με λύπη παρατηρούμε πως ο πρωθυπουργός της χώρας μας, συνεχίζει να ζει σε μία εικονική πραγματικότητα.

» Συνεχίζει να 'πουλά' το όνειρο της ανάπτυξης, όταν η αγορά καταστρέφεται από ύφεση, ανεργία, έλλειψη ρευστότητας και εγκληματικά φορολογικά μέτρα.»

in.gr