Την ανάγκη να βρεθούν επιπλέον πηγές χρηματοδότησης για να καλυφθεί η «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι η λύση που έχει επιλεγεί λύνει το τρέχον πρόβλημα και όχι το συνολικό ζήτημα.

Επισημαίνει μάλιστα ότι «Αν δεν κάνουμε τίποτε, το σύστημα θα καταρρεύσει».

«Ας μην κοροϊδευόμαστε, το σύστημα ως έχει δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει και χρειάζεται ανασχεδιασμό. Αυτό δεν γίνεται μόνο με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση των πόρων, αλλά θα είναι και πραγματικά ωφέλιμο για τη δημόσια υγεία» δηλώνει ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν νοσοκομεία.

«Ο ορθός όρος, όπως άλλωστε μου πρότειναν να κάνω τόσο ο ΠΙΣ όσο και ο ΙΣΑ, είναι ο αναπροσανατολισμός ορισμένων νοσοκομείων» επισημαίνει.

Ερωτηθείς για τον ΕΟΠΥΥ απαντά ότι το «claw back» αποτελεί μια «αναγκαστική εφαρμογή για να λύσουμε το τρέχον ζήτημα και όχι το πραγματικό πρόβλημα».

Προσθέτει, δε, πως πρέπει να βρεθούν νέες πηγές χρηματοδότησης: «Σωστή οργάνωση και η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια πρέπει να γίνουν άμεσα για το νοικοκύρεμά του και φυσικά πρέπει να βρούμε και επιπλέον πηγές χρηματοδοτήσεώς του».

newsbeast.gr