«Η Ελλάδα ελπίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ελευθερώσουν τη Δευτέρα την επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, διότι είναι ζωτικής σημασίας να εξαγοράσει περίπου 2,2 δισ. ευρώ των ομολόγων τον επόμενο μήνα» γράφει η Daily Telegraph.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δηλώνει στην εφημερίδα ότι μέχρι του ποσού των 42 δισ. ευρώ που οφείλονται στο κράτος, κυρίως από τη φορολογία των πολιτών, θα πρέπει να θεωρούνται «μη εισπράξιμα».

Τα εν λόγω χρέη, τονίζεται από την εφημερίδα, οφείλονται στις διαδοχικές αποτυχίες των ελληνικών αρχών να εισπράξουν φόρους. «Το μεγαλύτερο μέρος, άλλωστε, οφείλεται από εταιρείες ή άτομα που είτε έχουν πτωχεύσει είτε έχουν πεθάνει, ή που είναι τέλος πάντων απίθανο να πληρώσουν» γράφει η Telegraph.

«Είναι απλώς χρέος στα βιβλία, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε» λέει ο κ. Θεοχάρης και συμπληρώνει: «Αλλά το υπόλοιπο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν υπάρχει διέξοδος από την οικονομική κρίση για την Ελλάδα, αν δεν αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook