Το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας \”Χανιώτικα νέα\” εγκαινιάζει τη θερινή του λειτουργία και παρουσιάζει τη βίντεο εγκατάσταση της Αλίκης Χιωτάκη με τίτλο \”Raw/Hydra\”.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 στις 8:30 μ.μ., στο πλαίσιο των εικαστικών διαδρομών \”ΧΑΝΙaRT 2013\”.

H εγκατάσταση περιλαμβάνει δύο βίντεο εντός μίας οθόνης που θα προβάλλονται σε επανάληψη καθ\’ολη την διάρκεια λειτουργίας του μουσείου.

Οπως αναφέρει η κ. Χιωτάκη, «το Mουσείο Tυπογραφίας επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει αυτή τη δουλειά αρχικά γιατί το περιεχόμενο των δύο έργων αναφέρεται άμεσα και έμμεσα στα μηχανήματα εκτύπωσης και στους συμβολισμούς τους, αλλά και εξαιτίας του \”διαλόγου\” που εν δυνάμει μπορεί μα δημιουργηθεί ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου και στο εικαστικό έργο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα έγιναν στο τυπογραφείο της εφημερίδας \”Χανιώτικα νέα\”.

Επιμέλεια: Σοφία Μαυρουδή.

Η βραδιά θα κλείσει με ποτό και μουσική στον κήπο του μουσείου, ο οποίος για πρώτη φορά ανοίγει για το ευρύ κοινό. Είσοδος ελεύθερη

Το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας \”Χανιώτικα νέα\” βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων, στη Σούδα. Τηλ. επικοινωνίας 2821080090 και 2821051003.

Ωρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. Τετάρτη και Παρασκευή 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook