Σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, αναφορικά με το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, αναφέρονται τα εξής :

" Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό 2ήμερο της ΚΝΕ που φιλοξενήθηκε στα Χανιά , στους Αγίους Αποστόλους.

Η επιτυχία του Διημέρου συνίσταται στην τεράστια ανταπόκριση που έδειξε ο χανιώτικος λαός στις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Διημέρου.Κορύφωση αποτέλεσε η μεγαλειώδης συγκέντρωση στην ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα το απόγευμα του Σαββάτου.

Επιτυχία αποτελεί το «χτύπημα» στις 2 βάσεις του ΝΑΤΟ σε Μαράθι και Μουζουρά ,με τις 2 ογκώδεις ταυτόχρονες διαδηλώσεις. Με τις 2 ογκώδεις διαδηλώσεις έγινε αισθητό το μήνυμα που ήθελε να περάσει η Οργάνωσή μας με την πραγματοποίηση του 22ου αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου στα Χανιά και στη Σούδα. Ότι δηλαδήσήμερα ο λαός πρέπει να απαιτήσει να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων, να απεμπλακούμε από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ότι ηνεολαία και ο λαός της χώρας μας πρέπει να είναι έτοιμος ώστε να μην χύσει το αίμα του για ξένα συμφέροντα, ούτε για τα ντόπια ούτε για τα Ευρωπαϊκά , Αμερικάνικα και Ασιατικά μονοπώλια.Ότι ο πόλεμος που ετοιμάζουν στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο είναι συνέχεια της σημερινής βάρβαρης πραγματικότητας που βιώνουν λαός και νεολαία, που χάνουν το ένα μετά το άλλο τα δικαιώματά τους για χάρη των μονοπωλίων

Το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το 22οΑντιιμπεριαλστικό Διήμερο της ΚΝΕ στα Χανιά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους Χανίων και Ανωγείων και τους κτηνοτρόφους που προσέφεραν εκατοντάδες κιλά κρέατος.

Τα συγκροτήματα: Γ.Σκευάκη και Γ.Μυλωνάκη, «Εντέχνως Λαϊκοί» , το συγκρότημα της Ευδοκίας, του Ρούσσου Λειβαδιτάκη , και του Γιώργου Κιάτου,το συγκρότημα του Κωστή Παχάκη και Κωνσταντίνου Λαβιάκηπου πήραν μέρος αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις.

Τους τοπικούς χορευτικούς συλλόγους:Αροδαμό, το Χορευτικό Σύλλογο «ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», το Λαογραφικό Όμιλο Χανίων και το Χορευτικό Συγκρότημα «Πελασγοί»που πήραν μέροςαφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις.

Πολιτιστικούς ΣυλλόγουςΒλαχαιρωνίτισσας,Ροδωπού, Καράνου, Γαβαλομουρίου, και τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλιών Ρουμάτων.

Ευχαριστούμε ακόμα το Δήμο Χανίων και τους εργαζόμενους που συνέβαλαν καθώς και την Αντιπεριφέρεια Χανίων για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του Διημέρου.

Τέλος το Σ.Π. Κρήτης της ΚΝΕ χαιρετίζει όλα τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ και του Κόμματοςπου ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στις μεγάλες απαιτήσεις της διοργάνωσης του διημέρου, προσέφεραν με ανιδιοτέλεια από προσωπική εργασία μέχρι υλική υποστήριξη για την επιτυχή πραγματοποίηση του διημέρου.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού με την νεολαία και το λαό του νησιού στους αγώνες που έρχονται και στα Φεστιβάλ του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή."